14.10.20

Δεύτερο εμβόλιο κατά του κορονοϊού από τη Ρωσία...



Μετά το Sputnik-V, ο πρόεδρος της Ρωσίας ανακοίνωσε ένα νέο εμβόλιο για τη νόσο Covid-19 με την ονομασία EpiVacKorona.
Η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε στην έγκριση ενός νέου εμβολίου για τη νόσο Covid-19 που συνεχίζει την εξάπλωσή της στον πλανήτη. 

Πρόκειται για... το EpiVacKorona, το οποίο είναι το δεύτερο εμβόλιο που εγκρίνει η Ρωσία μετά το Sputnik-V. Μάλιστα, ανακοινώθηκε ότι δρομολογείται συντόμως και η έγκριση ενός τρίτου εμβολίου από τη Μόσχα. 

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας σήμερα κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψής που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση είπε πως «θα ήθελα να αρχίσω με μια ευχάριστη είδηση: ότι το επιστημονικό Κέντρο Vector του Νοβοροσίσκ κατοχύρωσε σήμερα το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού , το EpiVacKorona».


Πρόσθεσε ότι «πλησιάζει και η έγκριση του τρίτου ρωσικού εμβολίου που ανέπτυξε το επιστημονικό Κέντρο Τσουμακόφ της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών» και επισήμανε ότι είναι σημαντικό να αναπτυχθεί η παραγωγή των ρωσικών εμβολίων και η διάθεση τους εντός της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο, η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που ενέκρινε εμβόλιο κατά του κορονοϊού με την ονομασία Sputnik-V, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών του εμβολίου, γεγονός που προκάλεσε ανησυχίες σε κάποιους κύκλους της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: