27.10.20

Τσιόδρας: Είναι χειρότερα τα πράγματα στο δεύτερο κύμα...


Δραματικό μήνυμα προς τους πολίτες να κάνουν τις επιλογές που πρέπει, καθώς τα πράγματα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι πολύ χειρότερα από το πρώτο, και έρχονται δυσκολότεροι μήνες μπροστά μας, απηύθυνε ο... Σωτήρης Τσιόδρας. 

 Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι είναι αδύνατο να ελεγχθεί η διασπορά του ιού, αλλά τόνισε ότι δεν χάνουμε την ελπίδα μας και εξακολουθούμε να παλεύουμε με τα μέτρα που μας διευκολύνουν να συνεχίσουμε τη ζωή μας, έστω και με δύσκολο τρόπο, προσπαθώντας να αποφύγουμε οριζόντια μέτρα και ένα γενικό lockdown που έχει ευρύτερες συνέπειες. 

 Παρόλα αυτά, παραδέχτηκε ότι αυξάνονται οι συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για αυτήν την επιλογή, δηλαδή το γενικό απαγορευτικό, αν και «εμείς στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων με μια ψυχή και μια φωνή επιδιώκουμε να έχουμε ανεκτά μέτρα, προσπαθώντας να αποφύγουμε ένα γενικό lockdown». Τσιόδρας 27/10 Σε ό,τι αφορά τα μέτρα και την τήρησή τους, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος παραδέχτηκε ότι δεν μπορούμε να μπούμε στην καρδιά των ανθρώπων, στην προσωπική τους επιλογή, υπογράμμισε όμως ότι αυτό θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της πανδημία στη χώρα μας. 

«Βλέπουμε με στενοχώρια να ανεβαίνει η διασπορά και να πιέζεται το Σύστημα Υγείας ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα και λέμε που θα φτάσει όλο αυτό μέσα στους επόμενους μήνες, καθώς θα έχουμε και αναπνευστικές ιώσεις» είπε. Για τη χρήση της μάσκας, ειδικότερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν τη «θυσία» και την παραλλήλισε με τις θυσίες που έκαναν οι πρόγονοί μας. «Δουλεύω 19 ώρες την ημέρα και δεν το λέω για να περηφανευτώ το λέω γιατί από όλους μας πρέπει να γίνει μια θυσία. Μια θυσία σαν αυτή που έκαναν οι πρόγονοί μας», είπε. «Προσπαθούμε με όσο το δυνατόν μικρότερο περιορισμό να προχωρήσουμε. Η μάσκα είναι η μοναδική μας επιλογή σε αυτό» δήλωσε. 

Μάλιστα, ο Σ. Τσιόδρας ανέφερε ότι ο ίδιος έχει να πάει σε εστιατόριο από τον Φεβρουάριο. «Δυστυχώς παραβιάζονται οι ατομικές μας ελευθερίες με αυτά τα μέτρα, όμως αυτή τη στιγμή η μάσκα είναι μοναδική επιλογή που έχουμε. Προσωπικά, έχω να πάω σε εστιατόριο από το Φεβρουάριο. Είναι η μοναδική επιλογή που έχω, ώστε να μη μεταφέρω τον κορωνοϊό σε κανέναν» δήλωσε. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι είναι ασφυκτικές οι συνθήκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Το ξέρω και το κατανοώ, αλλά πρέπει όσο μπορούμε να τα αποφεύγουμε στην παρούσα φάση κι όταν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, να φοράμε με σωστό τρόπο τη μάσκα». 
 Είμαστε σε ένα δύσκολο Οκτώβριο, έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο Νοέμβριο και ένα ακόμα πιο δύσκολο Δεκέμβριο και Ιανουάριο, καθώς αρχίζει η κυκλοφορία των άλλων αναπνευστικών ιών, αλλά τον Ιανουάριο υπάρχει η ελπίδα του εμβολίου, το οποίο μπορεί να έρθει νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε, είπε. 

 Για το εμβόλιο της Οξφόρδης, ειδικότερα, σημείωσε ότι υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα ότι δουλεύει σε όλες τις ηλικίες. Ελπίδα υπάρχει και από τα αντίστοιχα εμβόλια στις ΗΠΑ και στη Ρωσία... 

 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: