12.10.20

Ο Πλεύρης αισθάνθηκε...


...ότι μπήκε σε δικαστήριο της Γαλλικής Επανάστασης...

«Ερχόμενος στην αίθουσα αυτή σχημάτισα την εντύπωση ότι μπήκα σε δικαστήριο της γαλλικής επανάστασης. Ελπίζω να εγγυηθεί το δικαστήριό σας την σωματική μου ακεραιότητα» ξεκινά ο Κ. Πλεύρης.

Υπάρχει ένας... επηρεασμός του δικαστηρίου σας. Έχει γίνει από πρόεδρο της Δημοκρατίας, από όλα τα πολιτικά κόμματα, τις εφημερίδες και ΜμΕ. Αυτός ο επηρεασμός για μας δημιουργεί την εντύπωση οτι διακινδυνεύεται η αμεροληψία του δικαστηρίου σας γιατί τόσοι παράγοντες και διαδηλώσεις προσπαθούν να σας επηρεάσουν. Ελπίζω να μην το έκαναν. Αρκεί υπόνοια για να κανουμε αίτηση εξαίρεσης.

"Θίγονται τα δικαιώματα των κατηγορουμένων. Οι εφημερίδες προεξόφλησαν ότι θα πάνε φυλακή και γράφουν σε ποια κελιά θα πάνε. Έχουμε ένα σύνολο παραβάσεων που το δικαστήριο δεν πρόσεξε και δεν έκανε δήλωση. Το δικαστήριο ειναι ποινικό δικαστήριο, όχι πολιτικό. Δεν δικάζετε ουτε το φασισμό ούτε τη δημοκρατία. Εμάς μας ενδιαφέρει να νικήσει η δικαιοσύνη. Αλλωστε ο φασισμός δεν ειναι ποινική πράξη, δεν τιμωρείται.

Η απόφαση δεν ειναι ιστορική. Δεν δικάζονται ένοχοι κρατούμενοι πολέμου όπως στη Νυρεμβέργη. Εδώ έχουμε ανθρώπους που παρανόμησαν. 

Η εισαγγελέας εκπροσωπεί το δημόσιο. Το δικαστήριό σας τη δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να υποστηρίξει οτι δεν έχει περιοριστεί από ολο αυτό το κλίμα. Ήρθαν εκπρόσωποι των κομμάτων εδώ. Δεν επηρεάστηκε το δικαστήριό σας; 

Οφείλατε να κάνετε μια δήλωση οτι εδώ δεν δικάζονται ιδέες. Δεν μπορεί η ΠτΔ να λέει και όλα τα κομματόσκυλα να ζητωκραυγάζουν ότι νίκησε η δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή μπήκε στη βουλη γιατί την έστειλε ο ελληνικός λαός"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: