11.10.20

Κρήτη: Ζητούν την αποπομπή των συμβούλων της Χ.Α...


Την αποπομπή του περιφερειακού συμβούλου της Περιφέρειας Κρήτης ο οποίος στηρίχθηκε από την Χρυσή Αυγή, ζητούν με επιστολές τους αυτοδιοικητικές παρατάξεις του νησιού. Με έγγραφο που κατέθεσε στο περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης, η «Ανυπόταχτη Κρήτη – Αντικαπιταλιστική Αριστερή Παρέμβαση» ζητά την... αποπομπή από αυτό των μελών της ΧΑ. Συγκεκριμένα, η Ανυπόταχτη Κρήτη ζητά από τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του Συμβουλίου να αφαιρέσει από την κατάσταση των μελών του, τον σύμβουλο που υποστηρίχθηκε από την Χρυσή Αυγή ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, να μην ειδοποιείται πλέον και να μην συμμετέχει στις συνεδριάσεις του, καθώς και να του αφαιρεθεί κάθε διευκόλυνση και παροχή που προέκυπτε ως μέλος του συμβουλίου. 

 Επιστολή προς τον περιφερειάρχη Κρήτης απέστειλαν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης, με την οποία ζητούν την απομόνωση των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής από το Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και από οποιαδήποτε θέση είτε στην Ευρωβουλή είτε στους δήμους. 

Η επιστολή της Ανυπόταχτης Κρήτης:

 «Μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης στις 7/10/2020 με την καταδίκη της νεοναζιστικής Χ.Α. ως εγκληματικής οργάνωσης, προκύπτει αυτονόητα ότι τα μέλη της δεν μπορούν να κατέχουν θέσεις αιρετών σε συμβούλια. Κατόπιν αυτού, καλούμε τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου να αφαιρέσει από την κατάσταση των μελών του τον σύμβουλο που υποστηρίχθηκε από την Χρυσή Αυγή ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, να μην ειδοποιείται πλέον και να μην συμμετέχει στις συνεδριάσεις του, καθώς και να του αφαιρεθεί κάθε διευκόλυνση και παροχή που προέκυπτε ως μέλος του συμβουλίου. Επισημαίνουμε ότι οποιοσδήποτε ισχυρισμός εκ μέρους του ότι δεν είναι μέλος της Χ.Α.ή ότι τώρα ανεξαρτητοποιείται από αυτήν ή ότι το όνομα της περιφερειακής παράταξης με την οποία εκλέχτηκε δεν ταυτίζεται με τη Χ.Α. ή ότι μετονομάζει την παράταξη με άλλο όνομα (όπως επιχειρήθηκε σε άλλα Περιφερειακά συμβούλια ) για αντίκρουση της αποπομπής του δεν έχει καμιά ηθική, νομική και πολιτική βάση.. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι οι θρασύδειλοι ναζιστές, προκειμένου να συνεχίσουν την διάδοση των φασιστικών αντιλήψεων τους και τη δολοφονική τους δράση, μπορούν χωρίς αρχές να αλλάζουν προσωπεία και να αποποιούνται την ταυτότητά τους. Καλούμε όλες τις παρατάξεις να μην κάνουν πλέον αποδεκτή τη συμμετοχή στο συμβούλιο και στις συνεδριάσεις του κανενός μέλους της παράταξης Ελληνική Αυγή που αποτελεί κλάδο της εγκληματικής οργάνωσης η οποία βαρύνεται με δολοφονίες και επιθέσεις». 

 Η επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης: 
 «Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης, μετά και την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, απαιτούμε να αποκλειστεί, να μην εκπροσωπείται με κανέναν τρόπο και να μην αντικατασταθεί στο περιφερειακό συμβούλιο ο σύμβουλος του συνδυασμού, που ανοικτά υποστήριξε στις τελευταίες εκλογές η ναζιστική οργάνωση. Καλούμε την περιφερειακή αρχή και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου να κινηθεί ΑΜΕΣΩΣ, για τον αποκλεισμό και συνολικά για τη μη εκπροσώπηση της Χρυσής Αυγής στο περιφερειακό συμβούλιο. Η Χρυσή Αυγή αποδείχτηκε ότι είναι εγκληματική οργάνωση, ακριβώς επειδή είναι ναζιστική. Η απόφαση του δικαστηρίου δικαιώνει όλα τα θύματά της. Χιλιάδες λαού απαιτούν να βρεθούν στη φυλακή, με τις ανώτατες δυνατές ποινές για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει. Να απομακρυνθούν οι ναζί από την Ευρωβουλή, Περιφέρειες και δήμους, να απομονωθεί η Χρυσή Αυγή παντού»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: