21.10.20

«Πώς τον πετσόκοψες έτσι τον κινηματογράφο;»...


Την ελεύθερη πτώση όλων των οικονομικών δεικτών της εγχώριας κινηματογραφικής διανομής αποτυπώνει η ανακοίνωση του... 
ιστορικού κινηματογράφου «Τριανόν». Με δόσεις πικρού χιούμορ, η ανακοίνωση τονίζει ότι «είμαστε σαφέστατα ο κλάδος που έχει υποστεί πλήρως τις συνέπειες του Κορωνοϊού με όλη τη συμπτωματολογία». Και αναρωτιέται: «Μήπως τους τεράστιους χώρους μας να τους κάνουμε γήπεδα;». 

Η ανακοίνωση του Τριανόν: «Δεν είμαστε αυτοί που στεναχωριόμαστε και κλαίμε για το 30% της μάξιμουμ χωρητικότητας, δεν είμαστε αυτοί που βρισκόμαστε σε ένα κλίμα μισαλλοδοξίας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς γιατί εκεί επιτρέπεται και σε εμάς όχι, αλλά την ώρα που σχολιάζουμε όλοι με τόσο χιούμορ τον παραλογισμό των μέτρων, «καθισμένος δεν κολλάει, μετά τις 12 κολλάει» και όλα τα συναφή, τα νούμερα του ελληνικού BOX OFFICE δεν αστειεύονται και μάλιστα καθόλου. Νούμερα επίσημα όπως τα λαμβάνουμε από το ΕΚΚ: 


Αν κάνουμε και τις διαιρέσεις θα διαπιστώσουμε ότι 16138/322404 = 5% 13284/ 347469=3,8% Για ποιο 30% μιλάμε; Το 30% του 5% ή μήπως ήταν κάποιος sold out αυτές τις ημέρες και χρειάστηκε να περικόψει κόσμο; Διότι το μήνυμα του 30% βγάζει μάτι, «μην πηγαίνετε κινηματογράφο». 

Είμαστε σαφέστατα ο κλάδος που έχει υποστεί πλήρως τις συνέπειες του Κορωνοϊού με όλη τη συμπτωματολογία. Πυρετός (να ακούσουμε τα μέτρα από ανθρώπους που είναι εντελώς ανίδεοι με τον χώρο), έλλειψη οσμής και γεύσης (με τρομερούς περιορισμούς λειτουργίας των κυλικείων, έχει να σκάσει pop corn από την εποχή της λάσπης), ασφυξία και τώρα είμαστε σε καταστολή χωρίς αναπνευστήρα. Μήπως τους τεράστιους χώρους μας να τους κάνουμε γήπεδα; Επιτέλους οι κινηματογράφοι άνοιξαν… 

Αθήνα 21 Οκτ. 2020 
Κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: