26.10.20

«Αίγλη» Ζαππείου: Οριστικό λουκέτο την Παρασκευή...


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την "Αίγλη" του Ζαππείου, η οποία βάζει οριστικά "λουκέτο" την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου. Το παραδοσιακό στέκι του κέντρου της Αθήνας που οι κάτοικοι της περιοχής και οι περαστικοί επέλεγαν για να απολαύσουν τον... καφέ τους ή να γευματίσουν στο εστιατόριο, σε λίγες ημέρες θα αποτελεί παρελθόν καθώς δεν άντεξε την οικονομική κρίση που επιδεινώθηκε με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού. 

Η συμβατική περίοδος μίσθωσης του ακινήτου έχει λήξει εδώ και καιρό. Η μισθώτρια εταιρεία οφείλει αυτή τη στιγμή περίπου 350.000 ευρώ. Κατόπιν μιας σειράς δικαστικών αποφάσεων και αφού κατέβαλε πρόσκαιρα αντίτιμο στην εκμισθώτρια με τη μορφή αποζημίωσης χρήσης, αναγκάζεται τώρα να κλείσει αφού αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις περαιτέρω οικονομικές απαιτήσεις.

Τα καλά νέα για τους επισκέπτες του χώρου είναι πως η διοίκηση του Ζαππείου θα αναζητήσει νέο ενοικιαστή μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού, οπότε σε εύλογο χρονικό διάστημα μπορεί να τον ξαναδούμε να λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση. Στο μεσοδιάστημα όμως θα γίνουν εργασίες στην πρόσοψη του χώρου κατόπιν σχετικής μελέτης που θα πρέπει να εγκριθεί από το υπουργείο Πολιτισμού. Οι εργασίες κρίθηκαν απαραίτητες καθώς φέρεται να έχει υπάρξει αλλοίωση σε σημεία του χώρου του αναψυκτηρίου...

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: