13.10.20

Οι Νομπελίστες πιάστηκαν στον ύπνο...


ΒΙΝΤΕΟ

Η διαφορά ώρας ανάμεσα στη Σουηδία και τις ΗΠΑ, δημιούργησαν μία ιδιαίτερα διασκεδαστική σκηνή για τους δύο νικητές του Νόμπελ Οικονομίας. Συγκεκριμένα όταν η Βασιλική Ακαδημία Επιστημών της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι οι Πολ Μίλγκρομ και Μπομπ Γουίλσον κέρδισαν... το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας, και οι δύο άνδρες βρίσκονταν στα κρεβάτια τους και κοιμόντουσαν, στο Στάνφορντ της Καλιφόρνια.

Τα μέλη της επιτροπής κατάφεραν να βρουν τον Γουίλσον για να του πουν τα ευχάριστα νέα, ωστόσο κανείς δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον Μίλγκρομ. Οι δύο νομπελίστες που είναι και γείτονες κατάφεραν τελικά να επικοινωνήσουν όταν ο Γουίλσον πήγε με τις πυτζάμες στο σπίτι του κάποτε φοιτητή του. Το στιγμιότυπο  κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας στην πόρτα του Μίλγκρομ.

«Πολ» ακούγεται να λέει πολλές φορές ο Γουίλσον χτυπώντας το κουδούνι μέχρι ο Μίλγκρομ να απαντήσει. Τελικά, ο Μίλγκρομ απαντά. «Πολ, είμαι ο Μπομπ Γουίλσον. Κέρδισες το βραβείο Νόμπελ. Και προσπαθούν να σε βρουν. Φαίνεται ότι δεν έχουν το τηλέφωνό σου» συνέχισε ο Γουίλσον. «Τους δώσαμε τον αριθμό του κινητού σου», λέει η σύζυγος του Γουίλσον, Μαίρη. «Αλήθεια το κέρδισα; Ουάου. ΟΚ», απαντά ο Αμερικανός νομπελίστας.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, ο Γουίλσον είχε πιαστεί και εκείνος στον ύπνο. Όταν το τηλέφωνο του σπιτιού του χτύπησε τις πρώτες πρωινές ώρες, το αποσύνδεσε. Έτσι, η επιτροπή Νόμπελ κάλεσε τη Μαίρη...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: