23.10.20

Νίπτουν τας χείρας τους για την εξαφάνιση του Χρήστου Παππά...



Δε φέρει ευθύνη η Αστυνομία, ούτε φυσικά το προϊστάμενο υπουργείο για την εξαφάνιση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠροΠο, απαντώντας στην κριτική που δέχεται για το νέο «φιάσκο» και επικαλούμενο «τον νομικό πολιτισμό που δεν επιτρέπει την επιτήρηση κατηγορουμένων», παραβλέποντας ωστόσο ότι εν προκειμένω μιλάμε για καταδικασθέντες.

«Το... αντισυνταγματικό επιτελικό κράτος Μητσοτάκη τα καταφέρνει μια χαρά όταν πρόκειται να συλλάβει ανήλικα δεκατετράχρονα παιδάκια, χωρίς ουσιαστικές κατηγορίες εναντίον τους και να τα αφήσει για μερόνυχτα στη ΓΑΔΑ. Δεν έχει, όμως, φαίνεται την ίδια αποτελεσματικότητα και τις ίδιες επιδόσεις όταν πρόκειται για καταδικασθέν ηγετικό στέλεχος της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και μάλιστα τον υπαρχηγό της, Χρήστο Παππά», σχολιάζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

«Το δήθεν επιτελικό κράτος έχασε και....τον Παππά», σημειώνει και το Κίνημα Αλλαγής, υπενθυμίζοντας ότι όλο «το προηγούμενο διάστημα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διέρρεε πως, μετά την απόφαση για την ενοχή των μελών της Χρυσής Αυγής, είχε αναπτύξει όλες τις δυνάμεις του για να εμποδίσει τους καταδικασθέντες από κάθε δυνατότητα αποφυγής της σύλληψής τους.


Τώρα πια, η αναζήτηση του Χρήστου Παππά για να εκτελεστεί η εις βάρος του ποινή κάθειρξης, γκρεμίζει το επιτυχές προσωπείο που επικοινωνιακά έκτιζε το υπουργείο.

Είναι προφανές ότι το "επιτελικό" κράτος της Ν.Δ. δεν μπορεί να ασκήσει τις στοιχειώδεις λειτουργίες του.

Σε πρόσφατες εποχές και σε παρόμοιες υποθέσεις διαφυγής καταδικασθέντων ή αναζητουμένων, μόνιμη απαίτηση της αντιπολίτευσης ήταν η παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας και του αρχηγού της αστυνομίας.

Εμείς θα πούμε σήμερα, σοβαρευτείτε και βρείτε άμεσα τον καταζητούμενο που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση», τονίζει το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Το ΜέΡΑ25 επικρίνει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την υπόθεση του φυγόποινου Χρήστου Παππά τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι «η όλη εξέλιξη ακυρώνει τον κ. Χρυσοχοΐδη σαν "προστάτη του Πολίτη" γιατί υπογραμμίζει με πόση σπουδή και αποτελεσματικότητα συλλαμβάνει δημοκρατικούς πολίτες έξω από το Εφετείο αντί για ναζί μαχαιροβγάλτες μέσα σ' αυτό».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η αστυνομία αναζητεί ακόμα τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά ακυρώνοντας τους επικεφαλής της που πούλαγαν χολιγουντιανά σενάρια εντοπισμού και σύλληψης των καταδικασθέντων και προσθέτει:

«Ο Χρήστος Παππάς ακυρώνει με τη σειρά του την Εισαγγελέα που ρίσκαρε το κύρος της στην αποτίμηση ότι οι επικεφαλής της οργάνωσης δεν ήταν ύποπτοι φυγής. Δεν είμαστε σίγουροι αν ευτελίζει και τον Λαγό που την πρότεινε για μάρτυρα υπεράσπισής του στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, ή αν ο Λαγός ευτέλισε την Εισαγγελέα, ή όλοι μαζί όλους μαζί».

Σήμερα, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας παραδέχθηκε ότι «η επιχείρηση ενδεχομένως να είχε κάποιο μικρό κενό. Προσωπικά εκπροσωπώ τους αστυνομικούς και δεν καλύπτω τίποτα και κανέναν, όταν κάνει κάποιος λάθος πρέπει να το πληρώσει. Υπήρχαν επιφορτισμένοι αστυνομικοί με διαταγές σαφέστατες». 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ

πηγη efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: