11.10.20

Επιλογή της ηγεσίας και όχι μεμονωμένες οι πράξεις βίας...


Το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Σταύρου η μαρτυρία του οποίου έπαιξε... καταλυτικό ρόλο για το καταδικαστικό αποτέλεσμα στο Εφετείο στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μίλησε στο OPEN ΤV, για όσα έζησε στη διάρκεια της «θητείας» του στην εγκληματική οργάνωση. 

«Αποφάσισα να αποχωρήσω από το κόμμα της Χρυσής Αυγής όταν, ευρισκόμενος στην Αθήνα για να εργαστώ, εργαζόμενος μάλλον, εντός του ελληνικού κοινοβουλίου, από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη στη νομική υπηρεσία τους κόμματος, ερχόμενος έτσι σε τακτική και συχνή επαφή με την ηγεσία του κόμματος αυτού αντελήφθην ότι οι μεμονωμένες πράξεις βίας που μέχρι τότε έβλεπα πριν βρεθώ στην Αθήνα και στη Βουλή να συμβαίνουν από κάποια άτομα του κόμματος δεν αποτελούν τελικά μεμονωμένες ενέργειες αλλά συνειδητή επιλογή της ηγεσίας» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Και συνέχισε: «Υπήρξαν απειλές που δέχτηκα και εντός του ελληνικού κοινοβουλίου στο χρονικό διάστημα που είχα πει να αποχωρήσω τον Ιούνιο του 2013, δηλαδή τρεις μήνες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και την έναρξη των ποινικών διώξεων μέχρι και το Δεκέμβριο του 2013, ο τρόπος που παρέμενα εκεί ήταν μέσω απειλών που με έκαναν να κυριευτώ από φόβο. Απειλές για τη ζωή μου, τη σωματική μου ακεραιότητα, το αυτοκίνητό μου, απειλές»...


Δεν υπάρχουν σχόλια: