30.10.20

Ουδείς προφήτης στην… Θεσσαλονίκη...


Πριν ο κορωνοϊός δείξει απειλητικά τα «δόντια» του στο δεύτερο κύμα και ενόσω η κυβέρνηση ακόμη… αυτοθαυμαζόταν για το πόσο καλά τα είχε καταφέρει στην απόκρουση του πρώτου κύματος της πανδημίας, ο... βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, έλεγε κάτι που φαινόταν -τότε- αχρείαστο: 

συγκεκριμένα, μιλώντας τότε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra και στον Αιμίλιο Λιάτσο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την επαναλειτουργία του ιστορικού «424» και του «Λοιμωδών» ως μονάδων COVID στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μην πιεστεί το ΑΧΕΠΑ, το «Παπανικολάου» και τα λοιπά νοσοκομεία της πόλης. Όλα αυτά, βεβαίως, στις 19 Ιουνίου, όταν ακόμη και πολιτικοί φίλοι του έβλεπαν ως «ανεπίκαιρη» την πρόταση. 

Χθες, όμως, με το 10% των rapid test στην παραλία Θεσσαλονίκης να βγαίνει θετικό, η πρόταση Τριανταφυλλίδη επανήλθε στην επικαιρότητα και είναι πιο επίκαιρη από ποτέ! Μάλιστα, ο βουλευτής, μιλώντας πάλι στο Kontra, υπογράμμισε ότι έχει κάνει έρευνα και γνωρίζει ότι το νούμερο για να μπουν τα δύο κτήρια σε πλήρη νοσοκομειακή λειτουργία είναι εξαψήφιο -δηλαδή ασήμαντο για τα οικονομικά δεδομένα του κράτους και την ανάγκη ανάσχεσης του κορωνοϊού. Πάντως, προσώρας, θετική ανταπόκριση δεν έχει δει, αν και η πανδημία επελαύνει…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: