20.10.20

«Καμπανάκι» Χαρδαλιά...


...για πολλαπλά μέτωπα ανά την επικράτεια...
 

Ειδική αναφορά για τους κατοίκους στην... Καστοριά, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, τη Βοιωτία και τις Σέρρες έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς σημειώθηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο καταγράφτηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελλάδα καθώς σημειώθηκαν 667 κρούσματα, εκ των οποίων 88 συνδέονται με γνωστές συρροές και 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.  

Επιπλέον, διενεργήθηκαν 19.406 τεστ κορονοϊού, ένας αριθμός πολύ υψηλότερος σε σχέση με αυτόν της χθεσινής ανακοίνωσης. Σχετικά με την Αττική -στην οποία σημειώθηκαν 250 κρούσματα ο Ν. Χαρδαλιάς μίλησε για κρίσιμα σταθερή κατάσταση. Ειδική αναφορά έκανε σε Θεσσαλονίκη (652 ενεργά κρούσματα), στα Ιωάννινα (263 ενεργά κρούσματα) και σε Καστοριά (224). Είπε πως συνολικά στη χώρα αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5.112 ενεργά κρούσματα. 

 Ο ίδιος επέμεινε για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων που καταγράφηκαν εκεί ήταν τα 30 έτη, ενώ στην Αττική τα 33. Για τα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονίκη και την Καστοριά είπε ότι το αυξημένο φορτίο θα αξιολογηθεί από τους επιδημιολόγους την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα... 

 Πηγή:thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: