20.10.20

Κι όμως ο Μαυρουδής ξέρει τι λέει...


Και ο Μαυρουδής ο τσεκουροφόρος, όπως και οι συνοδοιπόροι του στην κυβέρνηση του Κυριάκου ξέρουν τι λένε και ξέρουν και τι ακριβώς θέλουν. Κάποιοι γέλασαν, άλλοι θεώρησαν γραφικές εκείνες τις δηλώσεις του και ανάξιες σχολιασμού, για λήψη προληπτικών θεσμικών και... νομικών μέτρων αποτροπής του ενδεχόμενου επιστροφής στο τιμόνι της χώρας μιας αριστερής κυβέρνησης. 

Οι Μαυρουδήδες στο υπουργικό συμβούλιο και  σε όλο τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, ούτε γέλασαν, ούτε καμιά διάθεση για αστεϊσμούς και λεκτικές φιοριτούρες είχαν. Και δεν είχαν γιατί ακριβώς εννοούν αυτά που είπε ο Βορίδης και δυστυχώς ηθελημένα η εκβιαζόμενος από τους ακραίους εντός του κόμματος του, συναινεί με τις παραπάνω επιδιώξεις τους και ο Κυριάκος.  

Το αποδεικνύει εξάλλου ο νομοθετικός αρμαγεδώνας που σαρώνει εδώ και μήνες κεκτημένα δικαίως και με αγώνες δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων με προμετωπίδα την κατάργηση επί της ουσίας του Ν. 1264 για τα συνδικαλιστικά. 

Το αποδεικνύει η κατάργηση των διαδηλώσεων και συλλαλητηρίων, η πραγματοποίηση των οποίων απαιτεί την σύμφωνη γνώμη της αστυνομίας και των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών - εδώ ξέχασαν να συμπεριλάβουν και την έγκριση της εκκλησίας - , γεγονός πρωτοφανές για μια δημοκρατική χώρα στην οποία κάτι ανάλογο δεν τόλμησε μήτε να σκεφτεί καμία μετά τη χούντα κυβέρνηση. 

Το αποδεικνύει η χρήση βίας υπέρμετρης και αναίτιας σε όσους αντιδρούν η και επιχειρούν να διαμαρτυρηθούν για όσα αντιλαϊκά μέτρα σχεδιάζουν, θυσιάζοντας το μέλλον και τις προοπτικές εργαζομένων και νεολαίας στο βωμό του βρώμικου κέρδους της παρασιτικής ολιγαρχίας. Το αποδεικνύει η κατατρομοκράτηση και η προχθεσινή σύλληψη ακόμη και δεκατετράχρονων μαθητών που εναντιώνονται στο ζοφερό μέλλον το οποίο σχεδιάζει για αυτούς η ακροδεξιά κυβέρνηση. 

Το αποδεικνύει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα η ενδεδυμένη με το ψεύτικο πανωφόρι της δήθεν αποφασιστικότητας, για επιβολή του νόμου και της τάξης με οποιοδήποτε τίμημα και για την αποτροπή ακόμη και της σκέψης κάποιων να αντιδράσουν μπροστά στις βάρβαρες ακροδεξιές πολιτικές σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής. Αν αύριο- μεθαύριο νομοθετηθεί και η νεκρανάσταση πιστοποιητικών ανάλογων εκείνων με τα κοινωνικά φρονήματα του μαύρου παρελθόντος, προκειμένου να ξεχωρίσουν τους υγιώς σκεπτόμενους πολιτικά και εθνικά από τους άλλους τους… μιαρούς και αντεθνικώς δρώντες, ας μην παραξενευτούμε κι ας μη θεωρούμε εκ προοιμίου τα παραπάνω υπερβολές. 

Υπερβολές και αχαλίνωτη φαντασία θεωρούσαν πολλοί πριν από αρκετά χρόνια και την υπουργοποίηση του Άδωνη, του Βορίδη, του Πλεύρη και άλλων ακροδεξιών αστέρων για να τους αποστομώσει χαιρέκακα η σημερινή πραγματικότητα.

Δημοσιολογούντες και αναλυτές της επικαιρότητας συμπίπτουν στην διαπίστωση ότι στόχος με όλα αυτά και άλλα πολλά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι η εξασφάλιση μιας ακόμα τετραετίας. Ποσώς ενδιαφέρει αυτό τον Μαυρουδή και τον υπόλοιπο φασίζοντα εντός της ΝΔ ακροδεξιό εσμό. Ο διακαής και ανυποχώρητος στόχος των ακροδεξιών της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η στρατηγική, καταλυτική ήττα και η περιθωριοποίηση της ριζοσπαστικής αριστεράς. Οι ιδέες και οι θέσεις της αριστεράς πρέπει να κτυπηθούν ανελέητα και να πάψουν να ηγεμονεύουν στην κοινωνία και ιδιαίτερα στη νεολαία. 

Η εγκατάσταση ενός ψευδεπίγραφου η μιδημοκρατικού καθεστώτος νοτιοαμερικανικής μπανανίας των δεκαετιών του 70 και του 80, είναι για αυτούς το απόλυτο ζητούμενο. Αν χρειαστεί για την επιτυχία των παραπάνω σχεδίων δεν έχουν αντίρρηση να μετέλθουν και ακραία βία, ανάλογη εκείνης της μετεμφυλιακής περιόδου. Ύστερα τα ξερονήσια δεν είναι και εντελώς απορριπτέα ιδέα και μια και δεν μαντρώσανε ακόμη μέχρι σήμερα σε αυτά τους …λαθρομετανάστες, ίσως στείλουνε εκεί τους … λάθροελληνες που επιμένουν να σκέφτονται με τις… ελαττωματικές τους ιδέες, μη ασπαζόμενοι με πάθος, το ΄΄ πατρίς, θρησκεία, οικογένεια ΄΄.

Η ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη πολιτική επέλαση δεν αντιμετωπίζεται με σπασμωδικές κινήσεις, άνευρες και αναποτελεσματικές. Ο Σύριζα-ΠΣ εκ των πραγμάτων επωμίζεται την ευθύνη να καταδείξει εμπεριστατωμένα τις ανθρωποκτόνες αντιλαϊκές πολιτικές μιας κυβέρνησης που υποκρίνεται ότι σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και το σύνταγμα. Η ματαιότητα της προσμονής για συνεύρεση και συνεργασία των κομμάτων της αντιπολίτευσης στη βάση ενός κοινού προγράμματος, ανάλογου αυτού των Σοσιαλιστικών κομμάτων και της αριστεράς σε Πορτογαλία και Ισπανία, τηρουμένων φυσικά των ιδιομορφιών κάθε χώρας, δεν σημαίνει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στερείται της δυνατότητας να ξαναδώσει ελπίδα και προσδοκία στην χειμαζόμενη κοινωνία.  

Η ακριβή και σε χρονικό μάκρος πολυτέλεια της ομφαλοσκόπησης επί παντός του επιστητού, η εσωστρέφεια και η αναιτιολόγητη γκρίνια στοίχισαν και στοιχίζουν πανάκριβα πολιτικά. Η εγκατάλειψη της θαλπωρής της καρέκλας μέσα στα κομματικά γραφεία και η έξοδος στη κοινωνία στελεχών και μελών , εκεί όπου τα προβλήματα και το αβέβαιο αύριο εργαζομένων και ανέργων τσακίζουν όση υπομονή και προσμονή απέμεινε, κρίνεται σήμερα εκ των ουκ άνευ. Η επίσπευση του συνεδρίου και η ολοκληρωμένη προγραμματική πρόταση μαζί με το σχέδιο πολιτικής δράσης, είναι τα άμεσα ζητούμενα. Η υπομονή του κόσμου της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, της αριστεράς, δεν είναι αστείρευτη.

ΥΓ  Εκείνα τα έρμα τα πεντακόσια και κάτι εκατομμύρια που χρωστάνε στις τράπεζες το νεοδεξιό ΚΙΝΑΛ, κομματικό πλέον παράρτημα της δεξιάς, και η ΝΔ πότε σκοπεύουν να τα επιστρέψουν; Και επειδή όλοι γνωρίζουμε…πότε θα τα επιστρέψουν, ο Σύριζα δεν είναι καιρός σε κάθε ολομέλεια της βουλής να τους ρωτά μέχρι εξαντλήσεως;...

Γιάννης Τεκίδης

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: