22.10.20

Πρόταση δυσπιστίας κατά Σταϊκούρα από τον Αλέξη Τσίπρα...


Έπειτα από μια σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαχειρίζεται την οικονομία και με αφορμή τον νέο πτωχευτικό κώδικα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε... πρόταση μομφής εις βάρος του Χρήστου Σταικούρα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις οφειλών, πλαίσιο δεύτερης ευκαιρίας», γνωστό και ως ο νέος πτωχευτικός κώδικας. Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Ρυθμίσεις Οφειλών και πλαίσιο δεύτερης ευκαιρίας» αφήνει στο έλεος των τραπεζών, χωρίς καμιά προστασία, την κύρια κατοικία και οδηγεί σε εξαναγκαστική πτώχευση χιλιάδες μικρές ευάλωτες επιχειρήσεις. 

 Αυτό τόνισε στην ομιλία του και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είπε ότι οι πραγματικοί στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι τράπεζες και εφοπλιστές και ισχυροί οικονομικοί παράγοντες. «Ο μεγαλύτερος στρατηγικός κακοπληρωτής είναι η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης», πρόσθεσε τονίζοντας ότι η Ν.Δ. χρωστά 300 εκατ. ευρώ και τώρα θα επιτρέψουν να πτωχεύσουν άνθρωποι με χρέη ελάχιστων χιλιάδων και μικρές επιχειρήσεις. 

 Κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, λέγοντας «σας καλώ να μην εγγράψετε το όνομά σας με μαύρα γράμματα στους πληστειριασμούς». Ο Αλ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του σχολιάζοντας έντονα την απουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη σημερινή συζήτηση, κατηγορώντας τον ότι «εδώ και 16 μήνες κυβερνά τη χώρα από το control room ενός καλοταϊσμένου μηχανισμού προπαγάνδας» και ότι «φροντίζει πάντα να αποφεύγει σα το διάολο το λιβάνι την αντιπαράθεση στα κρίσιμα και κυρίως σε όσα δεν υπάρχουν από τη πλευρά του ουσιαστικά επιχειρήματα». «Φροντίζει πάντα, ο αόρατος αρχισυντάκτης της ενημέρωσης να αλλάζει θέμα στα γρήγορα, όπου δεν τον παίρνει», ανέφερε. «Έχουμε φτάσει σε υενεδοποίηση της ενημέρωσης», τόνισε. 

Το επίκεντρο της κριτικής του προς την κυβέρνηση ήταν ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση μεταθέτει τις ευθύνες για την πανδημία στους πολίτες, αλλά και για τα ελληνοτουρκικά και η αδυναμία της να πετύχει μια ουσιαστική απάντηση από την Ε.Ε. στις τουρκικές προκλήσεις. αναφέρθηκε στα πάνω από 800 κρούσματα και πάνω από 500 νεκρούς, την ώρα που, όπως είπε, βρίσκονται «τα δημόσια νοσοκομεία σε υψηλή πίεση ξανά, γιατί εν τω μεταξύ δεν έγινε ούτε μια πρόσληψη μόνιμου προσωπικού». 

 Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, υποστηρίζοντας ότι ενώ η κυβέρνηση κατηγορεί τους "ανεύθυνους νέους" ακόμα και τους "ανεύθυνους αντιφασίστες", «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα, με γελοία επιχειρήματα, είπε ότι στα λεωφορεία και στους συρμούς του μετρό δεν υπάρχει κίνδυνος της δημόσιας υγείας». «Κολλάει μόνο εκεί όπου την ευθύνη έχουν οι πολίτες. Όπου έχει την ευθύνη η Πολιτεία δε κολλάει», σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης... 

 Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: