28.10.20

Μακελειό και περικοπές χιλιάδες θέσεων εργασίας...


Απολύει 30.000 υπαλλήλους η Boeing μέχρι το τέλος του 2021...

Σε χιλιάδες επιπλέον περικοπές θέσεων εργασίας θα προχωρήσει η Boeing μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, προκειμένου να μειώσει τον αντίκτυπο στα... κέρδη της από τη μείωση των εσόδων λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της σε περίπου 130.000 υπαλλήλους έως το τέλος του 2021. Αυτό σημαίνει ότι πλέον σχεδιάζει να απομακρύνει 30.000 εργαζόμενους και όχι 19.000, όπως είχε ανακοινώσει πριν τρεις μήνες.

Παράλληλα, γνωστοποίησε απώλειες 449 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, ενώ για την ίδια περιόδο πέρυσι είχε κέρδος 1,17 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 14,14 δισ. δολάρια υποχωρώντας κατά 29%.

Τα έσοδα της Boeing είχαν σημειώσει κατακόρυφη πτώση, μετά την απόφασή της να καθηλώσει στο έδαφος το μοντέλο 737 Max τον Μάρτιο του 2019, ύστερα από δύο θανατηφόρα δυστυχήματα, και το πλήγμα που προκάλεσε στις αεροπορικές εταιρίες η κρίση του νέου κορονοϊού.

Ως εκ τούτου η αμερικάνικη πολυεθνική, που μαζί με την ευρωπαϊκή Airbus κυριαρχεί στη βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών, έχει δανειστεί δισεκατομμύρια δολάρια για να ξεπεράσει την ύφεση και να είναι συνεπείς στις παραγγελίες και τις παραδόσεις νέων αεροπλάνων...

Δεν υπάρχουν σχόλια: