14.10.20

Σε καραντίνα το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ Χίου...

 

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό τίθεται έως τις 21 Οκτωβρίου το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ Χίου. Όπως ανακοινώθηκε το υπουργείο Μετανάστευσης έχει υποβάλει αίτημα στον ΕΟΔΥ για την τοποθέτηση έκτακτου κλιμακίου στο ΚΥΤ.

Η... απόφαση να τεθεί σε καραντίνα το ΚΥΤ στη ΒΙΑΛ ελήφθη έπειτα από την ιχνηλάτηση πληθώρας κρουσμάτων κορονοϊού, μεταξύ των οποίων και δύο έγκυες γυναίκες οι οποίες βρίσκονταν στη μαιευτική κλινική του «Σκυλίτσειου» Γενικού Νοσοκομείου Χίου.

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ανακοίνωσε επίσης ότι θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στη μεταφορά από το ΚΥΤ στην ηπειρωτική Ελλάδα, και κοντά σε νοσοκομεία αναφοράς για Covid-19, όλων των εγκύων που βρίσκονται μετά τον 5ο μήνα της εγκυμοσύνης τους, ώστε να μην πραγματοποιούνται τοκετοί στο «Σκυλίτσειο».


Σύμφωνα με την ΕΡΤ, χθες Τρίτη εγκυμονούσα που νοσηλευόταν στη Μαιευτική κλινική του νοσοκομείου και έπρεπε να μπει σε χειρουργείο (το έμβρυο που κυοφορούσε ήταν νεκρό), διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στην ειδική μονάδα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύονται 5 άτομα, οι 4 πρόσφυγες από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ. Παράλληλα από πλευράς Νοσοκομείου τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό 4 εργαζόμενες από τη Μαιευτική κλινική.

Σήμερα Τετάρτη, επίσης, ακόμη μία εγκυμονούσα που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Χίου για να γεννήσει με καισαρική, βρέθηκε θετική στο κορονοϊό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: