12.10.20

Απαγορεύτηκε η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής...


...λόγω κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια...

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει και σήμερα η Τροχαία στην περιοχή γύρω από το Εφετείο όπου εκδικάζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής ενώ η ΓΑΔΑ απαγόρευσε συγκέντρωση για συμπαράσταση στους... καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής, που αναγγέλθηκε μέσω διαδικτύου από τον Γιάννη Λαγό.

Συγκεκριμένα δεν θα επιτρέπεται η στάση - στάθμευση και σταδιακά απο τα ξημερώματα η κυκλοφορία των οχημάτων, στις εξής οδούς:

- Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.
- Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Όσον αφορά τη συγκέντρωση υπέρ της Χρυσής Αυγής το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξήγησε ότι η απόφαση για απαγόρευσή της ελήφθη με βάση το άρθρο 11 του Συντάγματος, περί επικειμένου σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια ασφάλεια και τις διατάξεις και διαδικασίες του νόμου 4703/2020 περί συναθροίσεων.

Η συγκέντρωση της είχε εξαγγελθεί για τις 9:00 το πρωί, έξω από το Εφετείο.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, «η απαγόρευση της συνάθροισης επιβάλλεται καθώς από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω σφόδρα πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας, ενώ απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών και η λειτουργία των εγκαταστάσεων του δικαστικού συγκροτήματος (Αρειος Πάγος, Εφετείο, Πρωτοδικείο, Πταισματοδικείο, Ειρηνοδικείο)».

Οπως αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ «οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπον αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο. Η απόφαση έχει αναρτηθεί στη "Διαύγεια" και στο www.hellenicpolice.gr στο ειδικό banner για τις αποφάσεις αστυνομικών υπηρεσιών σχετικά με συναθροίσεις, συγκεντρώσεις και πορείες»...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: