1.10.20

ΝΑΤΟ: Ελληνοτουρκική συμφωνία...


...για τη δημιουργία μηχανισμού αποτροπής σύγκρουσης στην Αν. Μεσόγειο...

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι επετεύχθη συμφωνία... Ελλάδας - Τουρκίας για τη δημιουργία μηχανισμού αποτροπής σύγκρουσης στην Ανατολική Μεσόγειο.

 Η σχετική είδηση αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΝΑΤΟ, η συμφωνία για τη δημιουργία διμερούς μηχανισμού αποτροπής σύγκρουσης στην Ανατολική Μεσόγειο, επετεύχθη μετά από σειρά τεχνικών συναντήσεων μεταξύ εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδς και της Τουρκίας στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. 

 Ο αμοιβαίος μηχανισμός όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, σχεδιάστηκε για να μειώσει τον κίνδυνο συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο και περιλαμβάνει τη δημιουργία ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η οποία θα διευκολύνει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων και κατ' επέκταση στην αποφυγή της σύγκρουσης σε θάλασσα και αέρα. 

Οι τεχνικές συνομιλίες ξεκίνησαν έπειτα από πρωτοβουλία του Γενς Στόλτενμπεργκ όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο οποίος από τις αρχές Σεπτεμβρίου ξεκίνησε επαφές σε υψηλό επίπεδο με την Ελλάδα και την Τουρκία.

 Για την επίτυευξη συμφωνία ο κ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε σε σχόλιό του στο Twitter... Πηγή:thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: