21.10.20

Ο Ευκλείδης και το Χόλιγουντ...


Όσο ήταν υπουργός Οικονομικών, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χρησιμοποιούσε πολλές φορές παραδείγματα από το Χόλιγουντ, ενώ ουδείς έχει ξεχάσει πόσο συχνά αναφερόταν στον πόθο του να… συναντήσει την Σκάρλετ Γιόχανσον. 

Ωστόσο, φαίνεται ότι και... τώρα, που βρίσκεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης, ο τέως υπουργός Οικονομικών συνεχίζει να αντλεί έμπνευση από το Χόλιγουντ. Έτσι, χθες πρωταγωνίστησε σε έναν… επικό διάλογο με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, που ξεκίνησε από τον πτωχευτικό νόμο και έφτασε στον ρόλο του Ρίτσαρντ Γκιρ στην ταινία «Pretty Woman». 

«Η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από την αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων και όχι από ρευστοποιήσεις, όχι δηλαδή όπως έκανε ο Ρίτσαρντ Γκιρ που κατέστρεφε επιχειρήσεις στο Pretty Woman πριν συναντήσει τη Τζούλια Ρόμπερτς», είπε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης ΤΣακαλώτος. 

Όμως, δεν σταμάτησε εκεί, αφού, απευθυνόμενος στον Χρήστο Σταϊκούρα, πρόσθεσε: «Εσείς είστε ο πρώιμος Ρίτσαρντ Γκιρ, από εσάς η Τζούλια Ρόμπερτς δεν πέρασε ποτέ». Αυτή η ατάκα άφησε… ενεό τον Σταϊκούρα, που περιορίστηκε να τού καταλογίσει «ψέματα», καθώς ο υπουργός Οικονομικών ουδέποτε διεκδίκησε ότι διαθέτει εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: