30.10.20

Η «μεγάλη έξοδος» των Παριζιάνων...


Ουρές 700 χιλιομέτρων ώρες πριν το lockdown...

ΒΙΝΤΕΟ

Τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα του κορονοϊού που μετρά η Γαλλία τις τελευταίες ημέρες, οδήγησαν τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, να προχωρήσει στην... επιβολή lockdown σε εθνικό επίπεδο για ένα μήνα, αρχίζοντας από σήμερα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και έως την 1η Δεκεμβρίου.

Έτσι, οι κάτοικοι του Παρισιού αποφάσισαν να κάνουν πράγματα που δεν θα μπορούν να κάνουν για τουλάχιστον ένα μήνα ή ακόμη και να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές για να περάσουν την καραντίνα, δημιουργώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της «Πόλης του Φωτός», με ουρές που έφτασαν ακόμη και τα 700 χιλιόμετρα! Όπως είναι αντιληπτό, οι εικόνες αυτές κάνουν τον γύρο του διαδικτύου:

Σχολιάζοντας αυτές τις εικόνες - που δεν είναι και τόσο πρωτόγνωρες, αφού κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και τον Μάρτιο, στο πρώτο lockdown - ένας δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας «Sud Ouest», έγραψε: «Ζητούμε από τους ανθρώπους να μείνουν σπίτι και από τους Παριζιάνους να μείνουν στο Παρίσι. Μπορείτε πολύ εύκολα να καταλάβετε ότι εάν 4.000 άνθρωποι από το Παρίσι φύγουν και το ένα τρίτο από αυτούς είναι φορείς του κορονοϊού, χωρίς να το ξέρουν, προφανώς ρισκάρουμε τη διασπορά του ιού ταχύτατα». 

Εσύ καλά τα λες άνθρωπέ μου, αλλά...


ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: