11.10.20

Πέντε νεκροί από τον κορονοϊό μέσα σε λίγες ώρες...


Ακόμη πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες από τον κορονοϊό στη χώρα μας. Οι τέσσερις ανθρωποι ηλικιών από... 59 έως και 88 νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της χώρας. 

Μετά τους νέους θανάτους ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 441. Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων του κορονοϊού στη χώρα. Μετά τους πέντε θανάτους που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για το Σάββατο, άλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τοις τελευταίες ώρες τη ζωή τους. 

 Πρόκειται για μια 84χρονη ασθενής, νοσηλευόταν στο Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας, όπου είχε διακομιστεί από το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς στις 8 Οκτωβρίου, έναν 71χρονο ο οποίος και κατέληξε στον «Ευαγγελισμό», όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος και είχε διακομιστεί στη ΜΕΘ από το νοσοκομείο «Αγία Όλγα» στις 27 Σεπτεμβρίου, έναν 59χρονο ο οποίος κατέληξε στη ΜΕΘ του «Ασκληπίειου» Βούλας, έχοντας εισαχθεί στο νοσοκομειο από τις 4 Οκτωβρίου, έναν 70χρονος ο οποίος και απεβίωσε στο «Σισμανόγλειο» και μια 88χρονη που έχασε τη μάχη με τον ιό στην «Παμμακάριστο». 

 Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για το Σάββατο τριψήφιο αριθμό διασωληνωμένων σε ΜΕΘ, οι οποίοι έφτασαν τους 100 ασθενείς. Επίσης ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 306 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. 

 Επίσης σημειώνεται πως βάσει των στοιχείων του Σαββάτου, το τελευταίο επταήμερο σημειώνονται πάνω από 350 κρούσματα κατά μέσο όρο και το Σάββατο ήταν η πρώτη μέρα που τα κρούσματα σταμάτησαν να έχουν αυξητική τάση, ενώ τα rapid test έφτασαν τη Παρασκευή τα 2.420... 

Πηγή:thepressproject

Δεν υπάρχουν σχόλια: