14.10.20

Σταθερά απέναντι, χρόνια τώρα...


Έτσι πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια. Με τις θέσεις μας και τις απειλές τους. Με τις απόψεις μας και τις... 
επιθέσεις τους. Γκαζάκια, σπασμένα τζάμια, καταστροφές και λεηλασίες. Απειλητικά συνθήματα, μαίανδροι κι αγκυλωτοί σταυροί. Πού όλα αυτά; Σε δεκάδες γραφεία οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Πότε όλα αυτά; Όλα αυτά τα χρόνια που τα τάγματα εφόδου της εγκληματικής οργάνωσης έδερναν, τρομοκρατούσαν και απειλούσαν τον πραγματικό της εχθρό. Την Αριστερά. 

Μόλις λίγες ώρες πριν από την έκδοση της δικαστικής απόφασης για τη Χ.Α., «άγνωστοι» ζωγραφίζουν μαίανδρους και αγκυλωτούς σταυρούς έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αγία Βαρβάρα. Μόλις λίγες ώρες μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, άλλοι «άγνωστοι» βανδαλίζουν με φασιστικά σύμβολα τα γραφεία της Ο.Μ. Νεάπολης - Συκεών του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν δύο χρόνια φασίστες στο Πέραμα ξυλοκοπούν άγρια τον Βαγγέλη Παπαμιχαήλ, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Ο Βαγγέλης δέχεται πολιτικά στοχευμένη επίθεση από ομάδα χρυσαυγιτών, στο Πέραμα, λίγες ώρες πριν από την αντιφασιστική συναυλία ενόψει της επετείου πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Αυτά και άλλα πολλά επί του πεδίου. Γιατί σε παράλληλο επίπεδο όλα αυτά τα χρόνια οι ιδεολογικοί καθοδηγητές της εγκληματικής οργάνωσης βυσσοδομούσαν συστηματικά με την αρθρογραφία τους κατά της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και της εφημερίδας μας, της «Αυγής». Τους εχθρούς της Χ.Α. Με στοχοποίηση δημοσιογράφων και απειλητικά τηλεφωνήματα στα γραφεία της εφημερίδας απαντούσαν οι φασίστες σε κάθε ενοχλητικό δημοσίευμα, σε κάθε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ. Χώρια τα εξώδικα κάθε φορά που τους λέγαμε ναζί και τραμπούκους. 

Έτσι πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια. Με τις θέσεις μας και τις απειλές τους. Με τις απόψεις μας και τις επιθέσεις τους. Κι όσες φορές ενοχλήσαμε τους φασίστες, άλλες τόσες ενοχλήσαμε τους κρυφοφασίστες λέγοντας και γράφοντας τα πράγματα με το όνομά τους όταν κάποιοι άλλοι -όψιμοι αντιφασίστες-, αν δεν έβαζαν πλάτη στο νεοναζιστικό μόρφωμα, αρκούνταν στο να σφυρίζουν αδιάφορα για τον ακροδεξιό κατήφορο της Ν.Δ. Δέκα χρόνια τώρα...

Πέτρος Κατσάκος
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: