13.10.20

Κουβέλης και Τσούκαλης επιβεβαιώνουν...



...τον δίαυλο Χρυσής Αυγής με Μαξίμου επί Σαμαρά...
 
Ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στο tvxs.gr, επιβεβαιώνει τις πρόσφατες καταγγελίες Ρουπακιώτη σχετικά με το ότι η τότε κυβέρνηση είχε έτοιμο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο την ώρα που η Χρυσή Αυγή αλώνιζε, αλλά το πάγωσε το Μαξίμου. Ο δε Νίκος Τσούκαλης, βουλευτής  της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης, προσθέτει ότι η απόφαση αυτή του Αν. Σαμαρά, δεν... διευκόλυνε μόνο την ΧΑ αλλά ικανοποίησε και την Εκκλησία η οποία αντιδρούσε στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Ο Ν. Τσούκαλης, που αποχώρησε και από το ΚΙΝΑΛ εξαιτίας της αντίθεσης του στη θέση του κόμματος σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπενθυμίζει μιλώντας στο tvxs.gr πως ο ίδιος ο Π. Μπαλτάκος του είχε πει, πως  εάν η ΔΗΜΑΡ δεν αποσύρει την πρόταση νόμου για άρση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ, η ΝΔ θα παρέμενε στην κυβέρνηση με την στήριξη της Χρυσής Αυγής. «Όχι μόνο το άκουσα με τα αυτιά μου, αλλά το επιβεβαίωσε και ο ίδιος Μπαλτάκος σε συνέντευξη του στην οποία το ανέφερε, όπως ακριβώς το διατύπωσα εγώ».


«Αυτά ήταν τα κορυφαία ζητήματα που είχαν σαν αποτέλεσμα την αποχώρηση μας. Ο αντιρατσιστικός νόμος, η ιθαγένεια, το θέμα της ΕΡΤ και ό,τι διημείφθη μεταξύ Μπαλτάκου και Τσούκαλη. Έχει δίκιο ο κύριος Ρουπακιώτης σε όσα δηλώνει. έτσι έγιναν τα πράγματα» λέει ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος συμπληρώνει ότι  είχε προηγηθεί η καταψήφιση από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ του νομοσχεδίου για τα εργασιακά. «Είχαμε διαφωνίες και σε θέματα οικονομίας».
  

Ο Ν. Τσούκαλης, δηλώνει πως η ΔΗΜΑΡ δεν γνώριζε τις επαφές Μπαλτάκου με στελέχη της ΧΑ μέχρι την στιγμή που αποκαλύφθηκαν. «Αν γνωρίζαμε κι αυτό, θα είχαμε φύγει νωρίτερα. Ο Μπαλτάκος είπε μάλιστα τότε  ότι συνομιλούσε για το καλό της χώρας και της ΝΔ. Τον πρώτο χρόνο της συγκυβέρνησης, η ΝΔ δεν έβαζε θέματα τέτοιας πολιτικής απόχρωσης. Άρχισε να το κάνει το ΄13».

Σε σχέση με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο Ν. Τσούκαλης λέει: «Ξέραμε ότι είχε ολοκληρωθεί το νομοσχέδιο, υπήρχαν χειρόγραφες σημειώσεις του ίδιου του Κώστα του Καραγκούνη. Εμείς και το ΠΑΣΟΚ θέλαμε να προχωρήσει. Εκτός από όσα είπε ο κύριος Ρουπακιώτης, γνωρίζουμε επίσης ότι υπήρχαν αντιδράσεις και από την Εκκλησία που δεν το ήθελε το σχέδιο νόμου».

Φωτεινή Λαμπρίδη

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: