12.10.20

Δεν... «συγχωρεί» τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κοτζιάς...


Μπορεί η κυβέρνηση να κάνει το ένα λάθος στην εξωτερική πολιτική μετά το άλλο, ωστόσο αποδεικνύεται ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δείχνει... περισσότερη ευαισθησία στο τί λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για... την εξωτερική πολιτική, παρά στο τί κάνουν οι κκ. Μητσοτάκης και Δένδιας. 

Μάλιστα, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του «Πράττω» εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας το για τα πάντα πλην του... προπατορικού αμαρτήματος. 

«Λυπάμαι πραγματικά για στροφή ΣΥΡΙΖΑ στον νεοσημιτισμό και εγκατάλειψη αρχών εξωτερική πολιτικής 2015-8. Δεν μπορεί κάποιος να καμαρώνει για τα αποτελέσματά της και να αρνείται τις αρχές και τις αξίες της», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του ΠΡΑΤΤΩ.

Αναλυτικά, η ανάρτηση Κοτζιά έχει ως εξής:

«Διάβασα με Προσοχή το "ντοκουμέντο" του ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνοτουρκικά. Λυπάμαι πραγματικά για στροφή ΣΥΡΙΖΑ στον νεοσημητισμό και εγκατάλειψη αρχών εξωτερική πολιτικής 2015-8.

Δεν μπορεί κάποιος να καμαρώνει για τα αποτελέσματά της και να αρνείται τις αρχές και τις αξίες της.

Για πρώτη φορά από το 2012 σε ανακοίνωση αυτού του κόμματος για το συγκεκριμένο θέμα λείπει κάθε αναφορά σε πατριωτισμό.

Ταυτόχρονα εγκατέλειψε θέσεις κατάργησης εγγυήσεων επί Κύπρου, ενώ ντρέπεται να αναφέρει την τουρκική κατοχή.

Μια ένοπλη και βίαιη κατοχή της Τουρκίας που απαιτεί ταυτόχρονα την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών. Κρίμα»...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: