14.10.20

Έτοιμα τα κελιά για τους καταδικασθέντες...


Πώς θα γίνει η μεταγωγή τους...

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής καθώς πριν από λίγο το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε τις ποινές Στη συνέχεια το δικαστήριο θα ασχοληθεί και με το κρίσιμο ζήτημα σχετικά με το ποιοι από τους καταδικασθέντες θα... λάβουν ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Ποιοι δηλαδή θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης και ποιοι θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Η εισαγγελέας θα ανακοινώσει την πρότασή της για το κατά πόσο η έφεση που θα ασκηθεί από τους συνηγόρους υπεράσπισης έχει ανασταλτική δύναμη, πρόταση στην οποία θα τοποθετηθούν οι δικηγόροι. Αν το δικαστήριο δεν χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση σε απόντα κατηγορούμενο, ο γραμματέας της έδρας θα διαβιβάσει στην Εισαγγελία Εκτελέσεως Ποινών διατακτικό με απόσπασμα της απόφασης ώστε να διαβιβαστεί στην Αστυνομία και να μεριμνήσει για την σύλληψη του καταδικασθέντα.

Η διαδικασία

Όπως μετέδωσε το MEGA, αστυνομικοί τόσο με πολιτικά όσο και ένστολοι θα πάνε στα σπίτια των καταδικασμένων με τη δικαστική απόφαση και θα προχωρήσουν στις συλλήψεις. Εάν κάποιος αποφασίσει να μην ανοίξει θα υπάρχει η δυνατότητα της ενημέρωσης του εισαγγελέα που θα δώσει το πράσινο φως για έφοδο στο σπίτι του ατόμου που δεν συνεργάζεται με τις Αρχές. Αφού συλληφθούν θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών στο Εφετείο όπου θα γίνει και η εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης.

Στη συνέχεια θα μεταφερθούν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Από εκεί με ειδικά οχήματα και με αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα γίνει η μεταγωγή τους πρώτα στην Πέτρου Ράλλη για να ανοιχτεί ο φάκελος τους. Τέλος αφού ολοκληρωθεί κ αυτή η διαδικασία θα γίνει η μεταγωγή τους στις φυλακές όπου θα έχει αποφασίσει ο εισαγγελέας.

Επιπλέον πονοκέφαλος είναι οι πολύ κακές σχέσεις που έχουν μεταξύ τους οι πρώην βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να μεταφερθούν σε ειδικά διαμορφωμένα κελιά στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου όπου είχε φυλακισθεί στην πρώτη φάση της δικαστικής έρευνας...

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: