23.10.20

Σε Δομοκό, Μαλανδρίνο και Τρίκαλα...


...το διευθυντήριο και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης...

Η τελευταία πράξη μίας σειράς δικαστικών διαδικασιών θα παιχθεί σήμερα για όσους από τους 39 καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή βρίσκονται στα χέρια των αρχών. Οι «39» αναμένεται να... μάθουν τα σωφρονιστικά καταστήματα που θα μεταφερθούν ύστερα από σχετική απόφαση του εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι 25 που βρίσκονται στη ΓΑΔΑ θα μεταφερθούν στον Δομοκό. Στις ίδιες φυλακές αναμένεται να καταλήξει ο Αρτ. Ματθαιόπουλος και άλλοι τέσσερις καταδικασθέντες που κρατούνται στο Μεταγωγών. Δύο θα πάνε στις φυλακές Τρικάλων και πέντε στο Μαλανδρίνο.

Ήδη τα λεγόμενα «φυλακιστήρια εντάλματα» είναι έτοιμα για όσους εμφανίστηκαν αυτοβούλως στο δικαστήριο και συνελήφθησαν εκεί, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους που βρίσκονται, από χθες το μεσημέρι και μετά, στα χέρια της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι κρατούμενοι -και λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό- πιθανότατα δεν θα μεταφερθούν στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, εκτός κι αν κάποιος θελήσει να βρεθεί ενώπιον του για να ζητήσει αλλαγή του καταστήματος κράτησης κλπ, και επομένως αναμένεται η απευθείας μεταγωγή τους στις φυλακές.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η εντολή του δικαστηρίου για «άμεση έκτιση» προς το παρόν δεν θα εφαρμοστεί στο σύνολό της, καθώς για δύο ονόματα καταδικασθέντων σε καθείρξεις το «άμεσο» που διέταξε το δικαστήριο δεν φαίνεται να έχει εφαρμογή.

Πρόκειται για τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό για τον οποίο απαιτείται να δρομολογηθεί μία νομική διαδικασία μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον Χρήστο Παππά που παραμένει άφαντος και σύμφωνα με τον δικηγόρο του αρνείται (σε αυτή τη φάση) να παραδοθεί προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στους κόλπους της αστυνομίας που δεν κατάφερε να τον εντοπίσει έγκαιρα.

Για τον Λαγό, εντός της ημέρας αναμένεται να διαβιβαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέσω του Αρείου Πάγου, το απόσπασμα της απόφασης του δικαστηρίου που αφορά την καταδίκη σε κάθειρξη 13 ετών προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία που θα κρίνει αν θα αρθεί η ασυλία του ώστε να συλληφθεί για να οδηγηθεί στην φυλακή.

Στο μεταξύ, οι συνήγοροι του ευρωβουλευτή καταθέτουν άμεσα έφεση κατά της απόφασης σε βάρος του, ώστε να παραλάβουν το σχετικό αντίγραφο (εφετήριο) για να το καταθέσουν στη Νομική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που θα εξετάσει την υπόθεση για να την εισάγει στην Ολομέλεια του Σώματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: