20.10.20

Ανεβάζει αντιπολιτευτικές στροφές, κλείνει στόματα...


Οι συνεπείς και πάντα υποψιασμένοι αναγνώστες του Neo θυμούνται πολύ καλά ότι ο Ανδρέας Ξανθός είχε προκαλέσει αρκετές εσωκομματικές μουρμούρες στον ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγοντας την εποικοδομητική κριτική και την αντιπολίτευση ήπιων τόνων στο... πρώτο κύμα του κορωνοϊού. 

Μάλιστα, η φράση του «κι εμείς τον Τσιόδρα θα επιλέγαμε» είχε δημιουργήσει εσωκομματικούς κραδασμούς στην Κουμουνδούρου. Όμως, αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Τώρα που το δεύτερο κύμα της επιδημίας κοντεύει να γίνει τσουνάμι, ο πρώην υπουργός και νυν τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανεβάσει πολύ τους τόνους της κριτικής και της αντιπαράθεσης. 

Μάλιστα χθες, ο ίδιος επέλεξε να αποδομήσει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ακριβώς την ώρα που τις εξέφραζε, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Σωτηρία» για τα εγκαίνια της νέας μονάδας δυναμικότητας 50 κλινών ΜΕΘ. «Η σημερινή (χθεσινή) εξέλιξη δεν αντισταθμίζει την κεντρική πολιτική ευθύνη για το γεγονός ότι δεν «Μείναμε ασφαλείς» μετά την άρση του λοκντάουν και φυσικά δεν θωρακίστηκε το ΕΣΥ, στο οποίο έγιναν λίγα πράγματα κυρίως με την πρόσληψη συμβασιούχων, εκ των οποίων ένας ελάχιστος αριθμός είναι γιατροί», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνέχεια:

«Αν ισχύουν αυτά που λένε για τη θωράκιση του ΕΣΥ, τότε γιατί ανησυχούν για την επάρκεια του συστήματος ακόμη και τώρα που ναι μεν έχουμε αυξητική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά διαχειρίσιμο αριθμό διασωληνωμένων; Ανησυχούν γιατί τα νούμερα που παρουσιάζονται στον αριθμό των κρεβατιών ΜΕΘ είναι σε μεγάλο βαθμό λογιστικές αλχημείες, που αθροίζουν την χωρητικότητα του ΕΣΥ, αλλά και τα κρεβάτια των στρατιωτικών νοσοκομείων και του ΕΣΥ, τα οποία προϋπήρχαν της πανδημίας», κατέληξε ο Ανδρέας Ξανθός...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: