12.10.20

Τεστ κορονοϊού σε μια ολόκληρη πόλη της Κίνας...











... μετά τον εντοπισμό 12 κρουσμάτων...
 Σε διαγνωστικό τεστ για κορονοϊό θα υποβληθεί ολόκληρος ο πληθυσμός μιας πόλης εννέα εκατομμυρίων κατοίκων στην Κίνα, μετά τον εντοπισμό 12 κρουσμάτων που συνδέονται με νοσοκομείο που περιθάλπει ασθενείς με Covid-19 που φτάνουν από το εξωτερικό.

Πρόκειται για... την πόλη Κινγκντάο, όπου οι πολίτες θα εξεταστούν «εντός πέντε ημερών», όπως ανέφερε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Σε ανακοίνωση στην κινεζική ιστοσελίδα social media Weibo, η Δημοτική Επιτροπή Υγείας του Κινγκντάο αναφέρει ότι εντοπίστηκαν έξι νέα κρούσματα και έξι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού. Όλα συνδέονται με το ίδιο νοσοκομείο, δήλωσε σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Global Times.


Περίπου 114.862 άτομα - συμπεριλαμβανομένου του ιατρικού προσωπικού και των πρόσφατα νοσηλευόμενων ασθενών στα νοσοκομεία της πόλης – έχουν ήδη βγει αρνητικοί στον ιό, ανέφερε η επιτροπή υγείας του Κινγκντάο.

Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο έδειξαν κατοίκους να περιμένουν υπομονετικά στην ουρά αργά την Κυριακή για να υποβληθούν σε τεστ ανέφεραν οι Global Times, προσθέτοντας ότι ορισμένα από αυτά τα σημεία διεξαγωγής διαγνωστικών ελέγχων ήταν ανοιχτά από τις 07:00 έως τις 23:00.

Τον περασμένο Μάιο οι κινεζικές αρχές υπέβαλαν σε διαγνωστικό τεστ ολόκληρη την πόλη της Γουχάν, μια πόλη 11 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο ιός Sars-Cov2.

Τα νέα κρούσματα καταγράφονται μια εβδομάδα μετά τις διακοπές της Χρυσής Εβδομάδας της Κίνας - όπου εκατομμύρια πολίτες ταξίδεψαν σε όλη τη χώρα.

Εδώ και μήνες η χώρα έχει θέσει υπό έλεγχο την εξάπλωση της νόσου και έτσι καθημερινά ανακοινώνει πολύ μικρό αριθμό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η Κίνα μετράει συνολικά 91.305 κρούσματα και 4.746 θύματα του ιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: