28.10.20

Πρόβλεψη για 3.000 θανάτους έως τον Φεβρουάριο...



Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των επιστημόνων για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Μελέτη του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ που επικαλείται ο καθηγητής μικροβιολογίας και Διευθυντής εργαστηρίου μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, κάνει αναφορά σε χιλιάδες θανάτους έως τον Φεβρουάριο του 2021.

Σύμφωνα με... την εν λόγω πρόβλεψη για την Ελλάδα, με τα μέτρα που ισχύουν αυτή τη στιγμή, αναμένονται γύρω στις 4.000 θάνατοι από κορωνοϊό έως την 1η Φεβρουαρίου του 2021. Εάν ληφθούν πιο δραστικά μέτρα και υπάρξει γενικευμένη χρήση της μάσκας, ο αριθμός των θανάτων θα είναι περίπου στις 3.000.

Και νέα μέτρα θα προταθούν από την επιτροπή λοιμωξιολόγων
Ο Αθ. Τσακρής τόνισε (ΣΚΑΪ) ότι η Ελλάδα τώρα μπαίνει στο πραγματικό επιδημικό κύμα καθώς αλλάζουν οι καιρικές συνθήκες και η κατάσταση γίνεται πολύ δύσκολη.

«Όλες οι προβλέψεις συντελούν ότι θα έχουμε νέα αύξηση (κρουσμάτων) εάν τα μέτρα που έχουμε πάρει δεν λειτουργήσουν αποτελεσματικά ή αν δεν ληφθούν και άλλα μέτρα -που είναι πάρα πολύ πιθανό, όλη η Ευρώπη κινείται σε αυτό το πλαίσιο».

Τόνισε επίσης ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα προτείνει πιθανώς κάποια επιπλέον μέτρα τις επόμενες ημέρες και από εκεί και πέρα η κυβέρνηση θα αποφασίσει λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές και κοινωνικές παραμέτρους.

Μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται είναι σύμφωνα με τον καθηγητή η απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: