30.10.20

Στις 15.00 το διάγγελμα Μητσοτάκη...


...με φήμες για λουκέτο στην εστίαση...

Στις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί τελικά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με... πληροφορίες του Realfm 97,8, ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το κλείσιμο της εστίασης.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ώρες οι πληροφορίες ανέφεραν ότι τα νέα μέτρα θα αφορούσαν στον περιορισμό ωραρίου των καταστημάτων εστίασης. Ωστόσο, φαίνεται πως αποφασίστηκε τελικά να μην κλείνουν νωρίτερα αλλά να μπει προσωπικό "λουκέτο" στην εστίαση , σε μια προσπάθεια να περιοριστεί δραστικά η περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

Μεταξύ των εισηγήσεων που έχει δεχθεί επίσης ο Πρωθυπουργός είναι οι εξής:

- Η καθολική χρήση μάσκας σε όλη την Επικράτεια δηλ. και στην πράσινη ζώνη του επιδημιολογικού κινδύνου.

- Η αναστολή των ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα - με εξαίρεση τον επαγγελματικό αθλητισμό

- Η απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας για την "πορτοκαλί" ζώνη αναμένεται να έρθει νωρίτερα σε σχέση με ό,τι ισχύει σήμερα (00.30-05.00). Οι πληροφορίες κάνουν λόγο να ξεκινά από τις 10 το βράδυ. Η ίδια απαγόρευση ισχύει σήμερα και για τις "κόκκινες" περιοχές.

- Επέκταση της τηλεργασίας και της τηλεκπαίδευσης στα Πανεπιστήμια

Ακόμη ένα μέτρο που συζητήθηκε εκτενώς αλλά φαίνεται πως απομακρύνεται από τη λίστα είναι η απαγόρευση της μετακίνησης από τις "πορτοκαλί" περιοχές προς όμορους νομούς, μέτρο που όμως συναντά εμπόδια στις τεχνικές λεπτομέρειες και ειδικά για όσους εργάζονται σε διαφορετικές Περιφέρειες...

enikos.gr                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια: