2.9.20

Διεκόπη η δίκη σε δεύτερο βαθμό...

...για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου...

Στις 14 Σεπτεμβρίου, θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017 η οποία ξεκίνησε σήμερα σε...
δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. 

Το δικαστήριο θα προχωρήσει τότε στην κλήρωση των ενόρκων και ακολούθως θα διακόψει εκ νέου για τις 25 Σεπτεμβρίου, όταν και αναμένεται να ξεκινήσουν οι καταθέσεις των μαρτύρων με πρώτη εξετασθείσα την σύζυγο του εκλιπόντος.

Παρόντες ήταν σήμερα στο δικαστήριο οι δυο από τους κατηγορουμένους, με τους δικηγόρους τους να ζητούν αναβολή της δίκης, αίτημα που απέρριψαν οι δικαστές υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Παν. Αθανασίου.

Την ίδια ώρα παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσαν τα μέλη της οικογένειας του αδικοχαμένου ποινικολόγου με τον δικηγόρο Θεόδωρο Μαντά που τους εκπροσωπεί να δηλώνει ότι: «Το κύριο μέλημα της οικογένειας είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην επιτρέψουμε να χαθεί στη λήθη το ήθος η διαδρομή και η ακεραιότητα του Μιχάλη Ζαφειροπούλου.»

Υπενθυμίζεται πως σε πρώτο βαθμό είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στους κατηγορούμενους για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο είχε επιβάλλει ισόβια στον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας, Ιμπραχήμ Μπραχιμάι καθώς επίσης και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών για τα αδικήματα της ληστείας, οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Ισόβια επιβλήθηκαν στους άλλους δυο κατηγορούμενους Κλοντιαν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, οι οποίοι είναι έγκλειστοι στις φυλακές για άλλα αδικήματα...

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: