1.9.20

3η του Σεπτέμβρη για το ΕΣΥ...

Με μια ψηφιακή καμπάνια, η οποία βρίσκεται ήδη στον αέρα του Διαδικτύου, έδωσαν από τη Χαριλάου Τρικούπη την εκκίνηση για τον εορτασμό της επετείου της 3ης του Σεπτέμβρη. 

Η φετινή 46η επέτειος ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ αφιερώνεται εξ ολοκλήρου στο...
Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους ανθρώπους του, μια εμβληματική πρωτοβουλία που άφησε παρακαταθήκη στον ελληνικό λαό το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Σε μια συγκυρία όπως η σημερινή, κατά την οποία το δημόσιο σύστημα υγείας σηκώνει σχεδόν ολοκληρωτικά το βάρος της πρόληψης, της προστασίας και της περίθαλψης των πολιτών από την πανδημία του κορονοϊού, στο Κίνημα Αλλαγής επιλέγουν να αναδείξουν το ζήτημα της υψηλής πολιτικής σημασίας που έχει η στήριξη του ΕΣΥ.

Για τον λόγο αυτό η σχετική εκδήλωση που θα γίνει την Πέμπτη στο Ζάππειο, τηρουμένων όλων των πρωτοκόλλων που επιβάλλει η αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, θα επικεντρωθεί στην πρόταση του φορέα της Κεντροαριστεράς για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την ενίσχυση των στελεχών, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, που το υπηρετούν.

«Αφιερώνουμε τη φετινή επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μαζί το εμπνευστήκαμε, μαζί το χτίσαμε, μαζί θα το αναγεννήσουμε. Γιατί για μας αξία έχεις πάντα ΕΣΥ», αναφέρει το βασικό μήνυμα της σχετικής διαδικτυακής εκστρατείας, ενώ στο ίδιο πλαίσιο η Φώφη Γεννηματά δηλώνει: «Το ΕΣΥ το πολέμησαν, το υποβάθμισαν αλλά άντεξε.

Θέλησαν να το ξεπουλήσουν τμηματικά σε ιδιωτικά συμφέροντα, στο όνομα ενός δήθεν εκσυγχρονισμού. Ηρθε όμως η ώρα και της αναγέννησής του. Εμείς ξέρουμε πώς πρέπει να γίνει αυτό. Η παράταξη της Αλλαγής θα είναι και πάλι μπροστά στη νέα πορεία της Ελλάδας μετά την κρίση».

Το πνεύμα του εορτασμού έδωσε με δηλώσεις του ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Βλάχος, τονίζοντας: «Στις 3 Σεπτέμβρη γιορτάζουμε 46 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Δίπλα στις αναμνήσεις μας, βάζουμε μια πρόταση για το μέλλον. Την αναγέννηση της μεγάλης λαϊκής κατάκτησης, του ΕΣΥ, που εμπνεύστηκε, υλοποίησε και ανέπτυξε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Για να γίνει ξανά κτήμα κάθε Ελληνα και να εμπεδώσει τη δικαιοσύνη στη βάση της κοινωνίας».

Στο Κίνημα Αλλαγής επενδύουν εξάλλου στη δύναμη του συμβολισμού που έχουν πρόσωπα που ταύτισαν το όνομά τους με τη δημιουργία του ΕΣΥ, δημοσιεύοντας γι’ αυτό παρεμβάσεις, δηλώσεις και αναφορές τους από το παρελθόν. 

«Μπροστά στην αρρώστια και τον θάνατο δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί», έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, όπως θυμίζει η σχετική αφίσα που κυκλοφόρησε το ΚΙΝ.ΑΛΛ., ενώ σε άλλη αφίσα ο Γιώργος Γεννηματάς, εμπνευστής της ίδρυσής του, σημειώνει: 

«Εγώ πιστεύω σε αυτή τη μορφή παροχής δημόσιας υγείας και υπηρεσιών περίθαλψης, πιστεύω στο σύστημα υγείας που εισηγούμαστε. 

Γι’ αυτό εγώ αυτό που λέγεται Εθνικό Σύστημα Υγείας θα συνεχίσω να το υπερασπίζομαι μέχρι την τελευταία μου πνοή». Στην εκδήλωση της Πέμπτης στο Ζάππειο θα δώσουν το «παρών» μόλις 50 άτομα, εξαιτίας των αυστηρών περιορισμών που επιβάλλει ο Covid-19. Οι υπόλοιποι μπορούν να παρακολουθήσουν την ομιλία της Φώφης Γεννηματά από το Διαδίκτυο...

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: