8.8.20

ΗΠΑ: Ξένες παρεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές...

ΗΠΑ: Ξένες παρεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές βλέπουν οι μυστικές υπηρεσίες
...βλέπουν οι μυστικές υπηρεσίες...
Η αμερικανική υπηρεσία αντικατασκοπίας εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία Κίνα, Ρωσία και Ιράν «προσπαθούν να επηρεάσουν τις ψήφους» των Αμερικανών για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι...
ξένα κράτη χρησιμοποιούν «συγκαλυμμένες αλλά και ανοιχτές μεθόδους» ώστε να παρέμβουν στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το έγγραφο, οι χώρες αυτές έχουν διαλέξει και στρατόπεδο, διότι η Κίνα δεν θέλει να επανεκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η Ρωσία προσπαθεί να πλήξει την εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν.


Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες κατηγορούν τη Ρωσία ότι παρενέβη στις εκλογές του 2016, αναφέροντας ότι επιθυμούσε την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, και για να την πετύχει διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις μέσω διαδικτύου. Η Ρωσία έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, ωστόσο η ύπαρξη σχετικών στοιχείων είχε οδηγήσει το FBI στην αρχική έρευνα για πιθανή εμπλοκή της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ στα ρωσικά σχέδια.


Ο Αμερικανός πρόεδρος, που βρέθηκε ένα βήμα πριν από την καθαίρεση λόγω της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ για την υπόθεση της ρωσικής εμπλοκής στις εκλογές, ήδη έχει κατηγορήσει την Κίνα για προσπάθεια επηρεασμού των εκλογών και κατασκοπία μέσω δημοφιλών διαδικτυακών εφαρμογών.

Πάντως δήλωσε από τον Λευκό Οίκο ότι η κυβέρνησή του «θα εξετάσει το ζήτημα πολύ προσεκτικά».

Ο ίδιος έκανε τις προηγούμενες ημέρες μια απόπειρα να αναβάλει τις εκλογές με επιχείρημα την πανδημία και υποστηρίζοντας ότι το γεγονός ότι πολλές πολιτείες επιλέγουν τη διαδικασία της επιστολικής ψήφους δημιουργεί κινδύνους για νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος. Ωστόσο, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν και παρά τις απειλές ότι θα καταφύγει στα δικαστήρια κατά των πολιτειών που αποφάσισαν να διεξαχθούν οι εκλογές μέσω ταχυδρομείου, τον ανάγκασαν να ανακαλέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: