22.8.20

Πιο αυστηροί οι κανόνες για είσοδο στην Ουγγαρία...

Πιο αυστηροί οι κανόνες για είσοδο στην Ουγγαρία - Καραντίνα ή δύο αρνητικά τεστ κορονοϊού
Καραντίνα, ή δύο αρνητικά τεστ κορονοϊού...
Την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται στις γειτονικές χώρες, η Ουγγαρία αποφασίζει να αυστηροποιήσει τους κανόνες εισόδου στη χώρα από την 1η Σεπτεμβρίου προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της επιδημίας, όπως...

δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Καθώς ξεκινά η σχολική χρονιά δεν θα μπορούμε πλέον να έχουμε το ίδιο σύστημα διέλευσης που χρησιμοποιούσαμε το καλοκαίρι», εξήγησε.

Βάσει των κανόνων που ισχύουν αυτή την περίοδο, όσοι επιστρέφουν στην Ουγγαρία από χώρες με υψηλά επίπεδα μολύνσεων πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες ή να παρουσιάζουν δύο αρνητικά τεστ covid-19, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Ωστόσο η Κροατία, δημοφιλής προορισμός για τους Ούγγρους, εξακολουθεί να περιλαμβάνεται στον «πράσινο» κατάλογο, κάτι που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν από εκεί δεν χρειάζεται να μένουν σε καραντίνα. Χθες Πέμπτη στην Κροατία καταγράφηκαν 255 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 7.329.

Ο Ορμπάν δεν έδωσε διευκρινίσεις για τους νέους περιορισμούς που θα υιοθετηθούν.

Μέχρι σήμερα στην Ουγγαρία έχουν αναφερθεί 5.046 κρούσματα covid-19 και 609 θάνατοι.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός πρόσθεσε εξάλλου ότι η κυβέρνησή του θα καταρτίσει ως τα μέσα Σεπτεμβρίου ένα διετές σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις της κυβέρνησης, η οικονομία της Ουγγαρίας θα παρουσιάσει συρρίκνωση 3% φέτος, αν και τον προηγούμενο μήνα ο Ούγγρος υπουργός Οικονομικών Μιχάλι Βάργκα δήλωσε ότι η συρρίκνωση ενδέχεται να κυμαίνεται γύρω στο 5%...

Δεν υπάρχουν σχόλια: