11.8.20

Πάνω από 150 εκατ. ευρώ...

Ματαιώνεται η ΔΕΘ! Πρώτο λουκέτο στη μεταπολεμική ιστορία της ......το οικονομικό κόστος από την ακύρωση της 85ης ΔΕΘ...

Η ακύρωση της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης συνεπάγεται τεράστιο οικονομικό κόστος για την διοργανώτρια αρχή ΔΕΘ-Helexpo, αλλά κυρίως για την οικονομία της πόλης της Θεσσαλονίκης και τις...
επιχειρήσεις που παραδοσιακά υποστηρίζουν την έκθεση. 

Είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς το κόστος της ακύρωσης της έκθεσης υπολογίζεται σε πάνω από 150 εκατ. ευρώ. Και η 84η ΔΕΘ είναι αυτή που δίνει τη βάση σύγκρισης.

Υπολογίζεται ότι το 2019 τις πύλες της 84ης ΔΕΘ πέρασαν 263.737 επισκέπτες και διαχύθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή περίπου 80 εκατ. ευρώ, λόγω της διεθνούς έκθεσης. Αυτό ήταν το άμεσο όφελος. Το πρωτογενές γεγονός δημιούργησε πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα που οδήγησαν σε αύξηση της παραγωγής όλων των υπόλοιπων κλάδων – προμηθευτών με σταθερό πολλαπλασιαστή, έτσι εκτιμάται πως η η 84 η ΔΕΘ δημιούργησε δευτερογενές – έμμεσο- όφελος άνω των 45 εκατ. ευρώ.

Αν προστεθεί και ο κύκλος εργασιών 13,2 εκατ. ευρώ του Ομίλου ΔΕΘ-Helexpo που προήλθε από υπηρεσίες διοργάνωσης εκθέσεων, συνεδρίων, εκδηλώσεων υπηρεσιών και τα έσοδα από την εκμετάλλευση χώρων στάθμευσης, το συνολικό οικονομικό αποτύπωμα της 84ης ΔΕΘ ξεπέρασε τα 150 εκατ. ευρώ.

Αυτή θα είναι και η απώλεια για την οικονομία της Βορείου Ελλάδος και την ΔΕΘ-Helexpo από την ακύρωση της διεξαγωγής της 85ης ΔΕΘ που ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου και είχε ως τιμώμενη χώρα την Γερμανία.

Μάλιστα, το εθνικό Γερμανικό Περίπτερο με 63 επιχειρήσεις και φορείς είχε ήδη καλυφθεί πλήρως και είχε συγκεντρώσει συμμετοχές από τους μεγαλύτερους κλάδους της Γερμανικής οικονομίας, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η ενέργεια, οι ταχυμεταφορές και τα logistics, η φαρμακοβιομηχανία, η αγροδιατροφή, η πληροφορική-λογισμικό, οι αεροπορικές μεταφορές, η διαχείριση αποβλήτων και η προστασία του περιβάλλοντος κα..

Ενδεικτικά ορισμένες από τις επιχειρήσεις και βιομηχανίες, που θα μετείχαν στο εθνικό Γερμανικό Περίπτερο είναι οι BASF, Bayer, Boehringer Ingelheim, DHL Express, Fraport Regional Airports of Greece Management Company S.A., Kosmocar SA, Mercedes-Benz Hellas, Siemens Electrotechnical Projects and Products Societe Anonyme, κ.α.. Τέλος, εκθέτες θα ήταν και σημαντικοί Γερμανικοί φορείς της οικονομίας, του επιχειρείν, της παιδείας και του πολιτισμού...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: