1.7.20

Παπαχελάς VS Μητσοτάκη – Μπακογιάννη...


Δύο μηνύματα με ισάριθμους αποδέκτες στέλνει σήμερα Τετάρτη με το πρωτοσέλιδό της η «Καθημερινή»: το πρώτο αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το δεύτερο τον Κώστα Μπακογιάννη.
Και...
πρώτα στο κύριο άρθρο της εφημερίδας, με τίτλο, «Δημοκρατική κανονικότητα»: «Ο καλύτερος τρόπος για να επουλωθούν τα τραύματα των αυθαιρεσιών της προηγούμενης διακυβέρνησης είναι να επικρατήσει ένα νέο πολιτικό και θεσμικό υπόδειγμα. Η εχθροπάθεια δεν αναχαιτίζεται με εχθροπάθεια. Ούτε η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής αντιμετωπίζεται με ποινικοποίηση. Οι αυτουργοί της εκτροπής πρέπει να λογοδοτήσουν σε περιβάλλον -όπως το όρισε ο πρωθυπουργός- «δημοκρατικής κανονικότητας». Η Δικαιοσύνη», καταλήγει, «δεν χρειάζεται ούτε εμψυχωτές ούτε υποβολείς για να κάνει τη δουλειά της».

Πρόκειται για τη θέση της εφημερίδας που χωρίς ταλαντεύσεις προκρίνει από την πρώτη στιγμή που ξαναμπήκαν στο δημόσιο βίο της χώρας οι… κασέτες.



Το δεύτερο μήνυμα το στέλνει ο διευθυντής της εφημερίδας, Αλέξης Παπαχελάς, με το πρωτοσέλιδο επίσης, άρθρο του, υπό το χαρακτηριστικό τίτλο, «Όχι στην προχειρότητα». Γράφοντας για τα πλήγματα που δέχθηκε ο τουρισμός και άλλοι τομείς από τον κοροναϊό, επιχειρηματολογεί πως μπορεί τελικώς να λειτουργήσει όλα αυτό θετικά –αρκεί «να σκεφθούμε λίγο πιο στρατηγικά και προσεκτικά ταυτόχρονα».

Μεταξύ άλλων ο Αλ. Παπαχελάς γράφει και για την ευκαιρία να αλλάξει όψη η Αθήνα, εκεί και η αιχμή του: «Είναι, επίσης, η στιγμή να μελετηθούν σοβαρά θέματα, όπως η κυκλοφορία στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Όχι με την προχειρότητα που έχει επιδειχθεί τελευταία, αλλά σοβαρά, επιστημονικά».

Προχειρότητα στο «Μεγάλο Περίπατο»;

Ν. Παπ.

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: