1.7.20

«Τροποποιεί» τη θέση του έναντι του Αλέξη Τσίπρα...


...το Κίνημα Αλλαγής...
«Τροποποιεί» τη θέση της έναντι του Αλέξη Τσίπρα για το «παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ» το Κίνημα Αλλαγής, όπως προκύπτει από την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, την Τρίτη.

Η Χαριλάου Τρικούπη όχι απλώς ταυτίστηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα ακραία στοιχεία της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα αυτό, αλλά...
και εμφανίστηκε να εγκαλεί τον πρωθυπουργό «γιατί δεν βάζει στην ατζέντα των ευθυνών και τον Αλέξη Τσίπρα», με πολλά στελέχη του να θέτουν θέμα ακόμα και ποινικών ευθυνών για τον τέως πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ!

Το Κίνημα Αλλαγής, δηλαδή, όπως εξ αρχής είχαν επισημάνει τα «Παιχνίδια Εξουσίας», εμφανιζόταν στη συγκεκριμένη περίπτωση ως ένα απολύτως συμπολιτευόμενο κόμμα, χωρίς μάλιστα, να συμμετέχει στη διακυβέρνηση της χώρας και στο κυβερνητικό σχήμα και έχοντας μέτωπο όχι με την κυβέρνηση, αλλά με την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο κίνδυνος της ταύτισης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πολύ περισσότερο με ακραίους κύκλους της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο πρωθυπουργός φέρεται να μην προκρίνει διεύρυνση του κατηγορητηρίου και του κύκλου προσώπων στην Προανακριτική, αναγκάζει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να τροποποιήσει σχετικά τη θέση της: Στο εξής ο Αλέξης Τσίπρας θα στοχοποιείται για «αδυναμία διαχείρισης» των προβλημάτων του κόμματός του που αφορούν σε θέματα ηθικής τάξης, όπως οι περιπτώσεις Παππά, Παπαγγελόπουλου και Παπαδημούλη.

Είναι σαφές πως το Κίνημα Αλλαγής θα επιμείνει στην εκμετάλλευση της δύσκολης θέσης που βρέθηκε το τελευταίο διάστημα η Κουμουνδούρου, καθώς εκτιμά ότι μπορεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας μεσοπρόθεσμα σε αναδιάταξη των συσχετισμών στο χώρο της αντιπολίτευσης. Και αυτό, παρότι στο εσωτερικό του κόμματος ενισχύεται η «δεξιά» πτέρυγα και κυρίως στελέχη που έχουν ως στόχο την αλλαγή ηγεσίας και που σχεδιάζουν από το φθινόπωρο «ψαλίδισμα» της Φώφης Γεννηματά. Παρότι, επίσης, υπονομεύει την προσπάθεια ομαλοποίησης των σχέσεων Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη, με τα δυο κόμματα, μάλιστα, να βρίσκονται ήδη στην αντιπολίτευση.

Το Κίνημα Αλλαγής, πάντως, αναμένεται να υψώσει τους τόνους έναντι της κυβέρνησης Μητσοτάκη για όλα τα θέματα, αν και στην παρούσα φάση δυσκολεύεται και με το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, καθώς αυτό βασίζεται στην αντίστοιχη πρόταση που είχε καταθέσει ο Γιώργος Καμίνης, ως Δήμαρχος Αθηναίων.

Βασίλης Σκουρής 

ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: