1.7.20

Ζητάει τα ρέστα τωρα ο Ερντογάν...


"Πολιτική απόφαση ο αποκλεισμός της Τουρκίας από τη λίστα της ΕΕ"...
Τα πρώτα βήματα για το άνοιγμα των συνόρων τους κάνουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την «λευκή λίστα» όμως να μην περιλαμβάνει την Τουρκία και τον πρόεδρο της χώρας να εκφράζει την απογοήτευσή του για το γεγονός αυτό.

Η...
γειτονική μας χώρας αποκλείστηκε από τον κατάλογο των χωρών οι πολίτες των οποίων μπορούν να εισέρχονται στην ΕΕ εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χαρακτηρίζει την απόφαση των Βρυξελλών «πολιτική», χωρίς να δίνει περαιτέρω εξηγήσεις.

«Νιώθουμε απογοήτευση που δεν περιληφθήκαμε στον κατάλογο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι και πρόσθεσε πως η χώρα του αναμένει « να διορθωθεί αυτό το λάθος το συντομότερο δυνατό».


Η απόφαση αυτή της ΕΕ αποτελεί πλήγμα για την Τουρκία, η οποία προσπαθεί εδώ και εβδομάδες να παρουσιαστεί ως ασφαλής χώρα παρά την επιδημία covid-19 προκειμένου να προσελκύσει ταξιδιώτες και να σώσει ό,τι έχει απομείνει από τη θερινή τουριστική περίοδο.

Το πράσινο φως για να ταξιδέψουν στη Γηραιά ήπειρο έλαβαν οι πολίτες 14 τρίτων χωρών. Πρόκειται για τις: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδά, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία την πανδημία του νέου κορονοϊού, καθώς παρουσιάζει ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στην Τουρκία έχουν καταγραφεί σχεδόν 200.000 κρούσματα και περίπου 5.100 θάνατοι.

Όμως τις τελευταίες εβδομάδες ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων παρουσιάζει ξανά άνοδο εξαιτίας της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: