11.7.20

Σημαντική αύξηση των θυμάτων του κορονοϊού και σε Μεξικό και Χιλή...


Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέγραψε άλλους 665 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 6.981 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, με τον επίσημο απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να...
φθάνει τους 34.191 νεκρούς επί συνόλου 289.174 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Ο μεξικανός υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι ο πραγματικός απολογισμός της πανδημίας πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που καταγράφεται επίσημα.

Χιλή: Τους 6.781 έφθασαν οι νεκροί πλησιάζουν τα 310.000 τα κρούσματα
Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέγραψε 99 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 3.058 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής να φθάνει έτσι τους 6.781 νεκρούς επί συνόλου 309.274 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Οι υγειονομικές αρχές κάνουν λόγο για 24.440 ενεργά κρούσματα και 278.053 ανθρώπους που έχουν αποθεραπευθεί.

Το υπουργείο ανέφερε ακόμη ότι έγιναν 17.727 νέα τεστ σε 24 ώρες, με το σύνολό τους να φθάνει τα 1.255.359 από τον Μάρτιο. Κατά τα στοιχεία, τα θετικά τεστ ανέρχονται στο 24,64% του συνόλου.

Η κυβέρνηση της Χιλής έχει επιβάλει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και μέτρα περιορισμού, ειδικά στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Σαντιάγο, τα σύνορα παραμένουν κλειστά, ενώ μεγάλο μέρος της οικονομικής δραστηριότητας έχει ανασταλεί για να καμφθεί η εξάπλωση του ιού.

Κίνα: Δυο νέα κρούσματα σε 24 ώρες, αμφότερα «εισαγόμενα»
Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή ενημερώθηκε για τον εντοπισμό δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, ενός στην επαρχία Λιαονίνγκ και ενός στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, διευκρινίζοντας πως και τα δύο ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό όταν φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με το υπουργείο. 14 άνθρωποι αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία, στα οποία νοσηλεύονται ακόμη 330 ασθενείς, οι τρεις σε κρίσιμη κατάσταση, κατά το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του για την επιδημιολογική κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα όπου άρχισε στα τέλη του Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς — ο αριθμός των θανάτων παραμένει αμετάβλητος από τον Μάιο — επί συνόλου 83.587 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: