8.7.20

Κατάληψη σε κτίριο του ΕΦΚΑ ...





...για την έλλειψη κλιματισμού στους χώρους εργασίας...


Συμβολική κατάληψη στο Περιφερειακό Τμήμα ΕΦΚΑ ...
Μη Μισθωτών Ανατ. Αττικής (Μεσογείων 332) πραγματοποιεί από τις 7 το πρωί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΟΑΕΕ, με αφορμή την πλήρη έλλειψη κλιματισμού στους χώρους εργασίας και εξυπηρέτησης του συναλλασσόμενου κοινού, ζητώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Οι διαδηλωτές ζητούν λύση τώρα γιατί «δεδομένων των υψηλών θερμοκρασιών –και σε συνδυασμό με τις ελλιπείς υπηρεσίες καθαριότητας και τα ανεπαρκή (έως ανύπαρκτα) μέτρα ασφαλείας έναντι του κορονοϊού–, η κατάσταση είναι απερίγραπτη και επικίνδυνη για εργαζόμενους και ασφαλισμένους».

Στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου τονίζεται πως «κυβερνήσεις και Διοικήσεις αλλάζουν, ο ΕΦΚΑ μετονομάζεται σε e-ΕΦΚΑ διαλαλώντας την είσοδό του στη δήθεν "ψηφιακή εποχή" και η μοναδική σταθερά είναι οι… "καθιερωμένες" –για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά– κινητοποιήσεις των εργαζομένων προκειμένου να διεκδικήσουν τα αυτονόητα: Θέρμανση τον χειμώνα και ψύξη το καλοκαίρι».


Ο σύλλογος εκφράζει την οργή του και καταλογίζει «στη Διοίκηση πλήρη αδιαφορία και ανικανότητα στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος, το οποίο προφανώς αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τις γενικότερες αστοχίες και ανεπάρκειες της μέχρι τώρα θητείας της. Από την αδυναμία της να δώσει λύση στο πρόβλημα του κλιματισμού –για το οποίο έχει επανειλημμένα ενημερωθεί από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της– συμπεραίνει κανείς με πόση επιπολαιότητα και ανευθυνότητα αντιμετωπίζει και τα υπόλοιπα προβλήματα. Όπως ακριβώς και η προηγούμενη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: