1.7.20

«Τώρα λύση»...


Το ειδικό «πρωτοσέλιδο» της "Ελευθεροτυπίας"...
Ένα ειδικό «πρωτοσέλιδο» από τους 850 πρώην εργαζομένους της «Ελευθεροτυπίας», που διεκδικούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις εννέα χρόνια μετά το κλείσιμο της εφημερίδας και έχουν...
πέσει θύμα της τραπεζικής ομηρίας των Πειραιώς και ALPHA BANK.

Οι πρώην εργαζόμενοι της ιστορικής εφημερίδας οργανώνουν και κινητοποίηση, την Τρίτη 7 Ιουλίου, στο πεζοδρόμιο έξω απο το κατάστημα της Alpha Bank, στην Σταδίου 40, στην Αθήνα.

Εννέα χρόνια μετά το κλείσιμο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», περίπου 850 εργαζόμενοι δεν έχουν καταφέρει να λάβουν μέρος των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων τους. Μετά από πολυετή και επίπονο δικαστικό αγώνα, μία μερική δικαίωση επρόκειτο να έρθει στα μέσα Ιουλίου, μαζί με καταβολή χρημάτων στο δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία. Οι τράπεζες όμως, Πειραιώς και Alpha Bank, «ανέντιμα και καταχρηστικά» όπως καταγγέλλεται και παρά τις ήττες τους στα δικαστήρια, κατέθεσαν αιτήσεις ανακοπής, προσπαθώντας να καθυστερήσουν το μοίρασμα της πτώχευσης, ίσως και για μια πενταετία ακόμα. Στερώντας έτσι μία πολύτιμη οικονομική ανάσα από πολλές εκατοντάδες οικογένειες και περίπου 1,5 εκατ. ευρώ από ασφαλιστικά ταμεία και ΟΑΕΔ.

«Παίζουν το παιχνίδι των καθυστερήσεων και εμποδίζουν, για λόγους προσχηματικούς και με  νομικά τερτίπια, την  καταβολή των αποζημιώσεων και δεδουλευμένων σε 850 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους ανέργους και σε κακή οικονομική κατάσταση εδώ και εννέα χρόνια» καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ με σειρά ανακοινώσεων, η τελευταί πριν λίγες μέρες και προσθέτει:

«Παρά την σαφέστατη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης στη Βουλή, που απέδειξε ξεκάθαρα ότι οι εργαζόμενοι έχουν δίκιο, οι διοικήσεις των δύο Τραπεζών αρνούνται πεισματικά να κάνουν αυτό που τους έχουν υποδείξει οι πάντες: να αποσύρουν τις ανακοπές τους, ώστε στις 17 Ιουλίου οι πρώην εργαζόμενοι να πάρουν τα χρήματά τους. Η νομική επιχειρηματολογία τους έχει καταρρεύσει, αλλά εκείνες επιμένουν σε μια καταχρηστική, ακραία και ανάλγητη συμπεριφορά, η οποία τις καθιστά υπόλογες στον πολιτικό κόσμο και στην κοινή γνώμη.

Έχουν ηττηθεί νομικά και ηθικά και το γνωρίζουν. Ας το παραδεχτούν και ας κάνουν το αυτονόητο, παραμερίζοντας προσχήματα, πείσματα και νομικές κατασκευές, που δεν τις οδηγούν πουθενά. Ας γνωρίζουν ότι η λύση για τους πρώην εργαζομένους θα δοθεί και χωρίς τη δική τους θέληση και συμμετοχή. Και τότε η ήττα τους θα είναι συντριπτική.»


thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: