1.7.20

Ελα στην παρέα μας να σε γιουχαΐσω...

Είκοσι άτομα γιουχάισαν και πέταξαν καφέδες στον Κώστα Μπακογιάννη, στο Μεταξουργείο την Κυριακή το βράδυ. Για τον δήμαρχο, «η είδηση δεν βρίσκεται στις...

φωνές λίγων στημένων μπαχαλάκηδων, αλλά στη συζήτηση με τους πολλούς», στην επαφή με τους κατοίκους και τα προβλήματα της περιοχής. «Με αυτά ασχολούμαστε. Και αυτά δεν λύνονται με καφέδες… Η καφεΐνη προκαλεί νεύρα» είπε ο νέος, ωραίος, χιουμορίστας δήμαρχος Αθηναίων.

Τα γιουχαΐσματα και η ρίψη καφέδων δεν είναι της αισθητικής μου, δεν θεωρώ ότι προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στον δημόσιο διάλογο, στην επίλυση προβλημάτων. Εχουν στόχο την ταπείνωση του αποδέκτη-θύματος, άρα συνιστούν πράξη βίας, την οποία καταδικάζουμε.

Και θα συμφωνήσω, με τον cool δήμαρχό μας ότι η καφεΐνη –σε μεγάλες ποσότητες– προκαλεί νεύρα. Αλλά περισσότερα νεύρα και… άγριες διαθέσεις έχει δημιουργήσει ο Μεγάλος –κολασμένος– Περίπατος. Μποτιλιάρισμα, ηχορρύπανση, ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων που ζουν και εργάζονται όχι μόνο στο κέντρο άλλα στην ευρύτερη περιοχή, ακόμα και σε όμορους δήμους, καθώς όλοι ψάχνουν εναλλακτικές διαδρομές, ώστε να αποφύγουν π.χ. τη λ. Αλεξάνδρας που πήζει γιατί έχει πήξει η Πανεπιστημίου, με τις μεταλλικές ζαρντινιέρες των 550 ευρώ και τα παγκάκια που πυρώνουν κάτω από τον καυτό ήλιο (να υποψιαστώ ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη για τη χρήση υλικών και πώς αυτή επηρεάζει το μικροκλίμα;).

Δεν ξέρω αν το έχει πάρει χαμπάρι ο δήμαρχος, που είναι σαφές ότι δεν συμπαθεί ούτε τους δημότες του ούτε τους επισκέπτες της πόλης, αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο φιλήσυχοι, καθωσπρέπει, ακόμα και δεξιοί πολίτες –που θεωρούν επαναστατική πράξη να διαμαρτυρηθούν στο αφεντικό για το φωτοτυπικό– να θέλουν να μπουν σε «τρελό φορτηγό» και να πάρουν σβάρνα ένα βράδυ ζαρντινιέρες και παγκάκια.

«Αν δε ντρέπεσαι να καθίσεις πίσω, έλα στην παρέα μας να σε γιουχαΐσω», δήμαρχε...

Άρτεμις Σπηλιώτη
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: