1.7.20

Πάνω από 7,8 εκατ. άνθρωποι έγιναν άνεργοι στη Βραζιλία...


... εν μέσω πανδημίας...
Ισχυρό πλήγμα έχει δεχθεί –και εξακολουθεί να υφίσταται– η Βραζιλία από τη νόσο Covid-19. Αυτή τη στιγμή, ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει σε πάνω από 57.000, τη στιγμή που οι μολύνσεις ξεπερνούν συνολικά το 1,3 εκατομμύριο.

Ωστόσο οι επιπτώσεις δεν...
είναι μόνο αυτές. Μεταξύ άλλων, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τις δουλειές τους, με τους αριθμούς να καταγράφουν αρνητικά ρεκόρ, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα (Τρίτη) στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, η Βραζιλία απώλεσε 7,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας το διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου: αριθμός ρεκόρ για μια περίοδο τριών μηνών, λόγω της κρίσης του νέου κορονοϊού.

Έτσι, το ποσοστό της ανεργίας ανέρχεται πλέον σε 12,9%, όντας αυξημένο κατά 1,3% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο (Δεκέμβριος-Φεβρουάριος), όπου ανερχόταν σε 11,6% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Στατιστικής IBGE, περισσότεροι από 1,2 εκατ. εκ των 5 εκατομμυρίων εργαζομένων σε «οικιακές εργασίες» (φύλαξη παιδιών, οικιακές βοηθοί) έχασαν την εργασία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: