11.7.20

Ξεπέρασε τα 13.000 κρούσματα η Τσεχία...


Η Τσεχία ανακοίνωσε 82 νέα κρούσματα του κορονοϊού σε 24 ώρες, με το σύνολο αυτών από την αρχή της πανδημίας να ξεπερνά τα 13.000, έπειτα από μια πρόσφατη άνοδο των μολύνσεων εξαιτίας...
τοπικών εξάρσεων.

Η χώρα με πληθυσμό 10,7 εκατομμυρίων έχει καταγράψει 352 θανάτους εξαιτίας της Covid-19, αριθμός πολύ μικρότερος από εκείνον των δυτικοευρωπαϊκών γειτόνων της. Ήταν μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που επέβαλε τον Μάρτιο δραστικά μέτρα περιορισμών για την καταπολέμηση της πανδημίας, αλλά έχει άρει πολλά από αυτά τα μέτρα από τον Μάιο.

Από τις 18 Ιουνίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η χώρα εντόπισε 14 φορές πάνω από 100 νέα κρούσματα σε 24 ώρες, με πιο πρόσφατο προχθες Πέμπτη με 105 μολύνσεις. Ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός σημειώθηκε στις 28 Ιουνίου όταν αναφέρθηκαν 305 νέες μολύνσεις.

Η άνοδος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε ένα ξέσπασμα σε μια ανατολική περιοχή εξορύξεων, γεγονός που ώθησε στις αρχές Ιουλίου την κρατική εταιρεία OLD να κλείσει ορυχεία της στην περιοχή.

Αξιωματούχοι υγείας τονίζουν ότι το ξέσπασμα έχει περιοριστεί, αλλά η κυβέρνηση δέχθηκε κριτική για αργοπορημένη αντίδραση. Άλλες μικρότερες εξάρσεις του ιού καταγράφηκαν επίσης σε δύο άλλες περιοχές την τελευταία εβδομάδα.

πηγη ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: