1.6.20

«Φύγε εσύ, έλα εσύ»...


...στην ασφάλεια ΓΕΕΘΑ...

Αναστάτωση στους στρατιωτικούς που υπηρετούν στην ασφάλεια του κτιρίου του ΓΕΕΘΑ έχουν προκαλέσει οι...
μεταθέσεις στελεχών πριν καλά καλά κλείσουν έναν χρόνο.

Σύμφωνα με το «εθιμικό δίκαιο», όπως αναφέρουν πληροφορίες της «Εφ.Συν.», στη συγκεκριμένη υπηρεσία τα στελέχη έμεναν τουλάχιστον τρία χρόνια και στο παρελθόν αρκετά βρίσκονταν σε αυτήν από επτά ώς δέκα χρόνια, χωρίς ώς τώρα να τους αγγίξει καμιά πολιτική ηγεσία.

Εν τούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και στη στρατιωτικού ενδιαφέροντος ιστοσελίδα militaire.gr στα μέσα του μήνα, αποφασίστηκε η μετάθεση σχεδόν όλων των στελεχών που είχαν τοποθετηθεί εκεί μετά την εκλογή της Ν.Δ. στην κυβέρνηση. Τα περισσότερα, δε, από αυτά θα βρεθούν εκτός υπηρεσιών Πενταγώνου.

Στη υπηρεσία Ασφαλείας του ΓΕΕΘΑ, αναφέρουν οι πληροφορίες, υπήρχαν ώς πρόσφατα στελέχη που είχαν τοποθετηθεί το 2014, όταν υπουργός ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και υφυπουργός ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος, και δεν μετατέθηκαν ποτέ από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.

Αντίθετα η παρούσα κυβέρνηση, πριν καν ολοκληρωθεί ένας χρόνος από τη μετάθεση όσων υπηρετούσαν στην προηγούμενη σε γραφεία πολιτικών και τοποθετήθηκαν στην ασφάλεια, αποφάσισε να προχωρήσει στη μετάθεσή τους. Πάντα κατά τις ίδιες πηγές, έχει ήδη αποφασιστεί ποιοι θα είναι οι αντικαταστάτες τους.

Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι να δημιουργηθεί ανησυχία μεταξύ των στελεχών, με ορισμένα από αυτά να αναφέρονται σε πολιτικό διωγμό, ενώ άλλα να κάνουν λόγο για, τουλάχιστον, άκομψη αντιμετώπιση.

Ο λόγος είναι ότι βάσει των ισχυόντων νόμων η εντός της ίδιας «φρουράς» (περιφέρειας) μετάθεση μπορεί να είναι νόμιμη, αλλά το «ξήλωμα» μιας ολόκληρης υπηρεσίας και συγκεκριμένα της ασφάλειας ΓΕΕΘΑ αποτελεί για την πλειονότητα των στελεχών ισχυρή ένδειξη ότι το στράτευμα επιστρέφει σε παλαιότερες πρακτικές που όλοι ήλπιζαν ότι είχαν πλέον εγκαταλειφθεί.



Μάνος Τσαλδάρης
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: