1.6.20

Αντιδράσεις για χρήση εικόνας του Χίτλερ...


... από αθλητικό κανάλι στην Αυστραλία...
Συγγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει το Fox Sports στην Αυστραλία για τη χρήση μιας εικόνας του Αδόλφου Χίτλερ χθες, την ώρα που έδειχνε τις καλύτερες στιγμές ενός παιχνιδιού του εθνικού πρωταθλήματος ράγκμπι.

Ο...
αθλητικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός εξέφρασε την ανησυχία του κάνοντας λόγω για «ψηφιακά χειραγωγημένη εικόνα», που παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Μάτι Τζονς. 

Πρόκειται για μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Χίτλερ που εμφανίστηκε σε άδειες θέσεις γηπέδου, στις οποίες έχουν τοποθετηθεί φιγούρες από χαρτόνι, καθώς απαγορεύεται η παρουσία θεατών σε αγώνες λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Όμως, σύμφωνα με το Associated Press, το χαρτόνια αυτό δεν υπήρχε εκεί στη διάρκεια του χθεσινού ματς.


Η ανακοίνωση του καναλιού εκδόθηκε μετά από καταγγελίες, μεταξύ των οποίων η κριτική του επικεφαλής του Εκτελεστικού Συμβουλίου των Εβραίων στην Αυστραλία, Alex Ryvchin, στο Twitter.

Και o Τζονς ανέφερε ότι κάλεσε το Εβραϊκό Συμβούλιο Αντιπροσώπων του κράτους της Νέας Νότιας Ουαλίας για να ζητήσει συγγνώμη, το οποίο σκοπεύει να κάνει και στον «αέρα», στην επόμενη εκπομπή του την Πέμπτη.

«Αναγνωρίζω ότι ήταν λάθος και ζητώ συγγνώμη από τους θεατές μας και σε όλους στην κοινότητα που δικαίως ανησυχούν και προσβάλλονται» δήλωσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: