1.6.20

Έναρξη με ερωτηματικά στην αργοπορημένη τουριστική σεζόν...


Δύο ταχυτήτων η ούτως ή άλλως «κουτσουρεμένη» - ένεκα Covid-19 - τουριστική σεζόν, με τους επαγγελματίες του είδους, επιχειρηματίες κι εργαζόμενους να ανυπομονούν – με δικαιολογημένη αγωνία – για την περιβόητη έναρξη, προσβλέποντας...
τόσο στους επισκέπτες από το εξωτερικό, όσο και στον εσωτερικό τουρισμό, τη σημασία του οποίου δείχνει να αναγνωρίζει «ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά» η κυβέρνηση.

Από σημερα, Δευτέρα, 1η Ιουνίου, αρχίζει κι επισήμως η τουριστική περίοδος με το άνοιγμα των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, ενώ όλα τα υπόλοιπα ανοίγουν στις 15 Ιουνίου. 

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με όλες τις προβλέψεις για τον τρόπο λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων την εποχή της πανδημίας.


Στην ΚΥΑ που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού προβλέπεται η θέσπιση σήματος Πιστοποίησης που φέρει τον τίτλο «Health First» και το οποίο θα είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 2020. 

Το εν λόγω σήμα θα αναρτάται σε εμφανές σημείο του κοινόχρηστου χώρου υποδοχής του καταλύματος και θα αποδεικνύει ότι η επιχείρηση τηρεί τα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου. Για τα μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα, το σήμα χορηγείται από το υπουργείο Τουρισμού, μετά από αίτηση της επιχείρησης, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του (http://www.mintour.gov.gr/).

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση και ο υπουργός Τουρισμού δέχονται σφοδρά πυρά για αστοχίες και ασυνεννοησία στο σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού, με τον Χάρη Θεοχάρη να σπεύδει να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τους ταξιδιώτες που ενδέχεται να έρθουν στην Ελλάδα και προέρχονται από χώρες που είναι εκτός της περιβόητης λίστας των 29.

Παράλληλα και με αφορμή τις ζώνες επικινδυνότητας για τα νησιά, που προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν αποφεύχθηκαν οι εσωτερικές προστριβές στην ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταλογίζει στην κυβέρνηση «επιπόλαιη και ανεύθυνη αντιμετώπιση μιας εθνικής υπόθεσης όπως είναι ο τουρισμός».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: