1.6.20

Επιστροφή στα θρανία και για τους μαθητές δημοτικών...


Συνεχίζεται το επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, με σειρά να έχουν σήμερα (Δευτέρα, 1 Ιουνίου) τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα ειδικά σχολεία.

Η...
επιστροφή των μικρών μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, γίνεται μετά από εκείνων της Δευτεροβάθμιας τις προηγούμενες εβδομάδες που σημαδεύτηκε από σημαντικές απουσίες.

Μιλώντας για το άνοιγμα των δημοτικών και των παιδικών σταθμών πρόσφατα ο Σωτήρης Τσίοδρας παραδέχτηκε πως «επί του παρόντος δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να σου προσφέρουν απόλυτη εγγύηση ότι η επιστροφή στο σχολείο είναι τελείως ασφαλής και πως κανένα παιδί δεν διατρέχει κίνδυνο».


Λόγω των ειδικών συνθηκών, σημαντικό μέρος της δεύτερης «πρώτης μέρας» στο σχολείο αναμένεται να αφιερωθεί στην επεξήγηση των ειδικών οδηγιών του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προσωπικής υγιεινής.

Άλλωστε, οι μαθητές θα ξαναβρεθούν στις τάξεις με νέα δεδομένα, ως προς τη διάταξη των αιθουσών, τον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τάξη και τον τρόπο που θα κάνουν διάλειμμα.

Μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους στις 26 Ιουνίου οι τάξεις θα πρέπει να έχουν μέχρι 15 μαθητές. Η χρήση της μάσκας θα είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και παιδιά, ενώ θα πρέπει να γίνεται καθαρισμός με αντισηπτικά δύο φορές την ημέρα. Τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού, και δεν θα λειτουργούν τα κυλικεία.

Επίσης, οι μαθητές θα πρέπει να κρατήσουν τα φετινά βιβλία τους και για την επόμενη σχολική χρονιά, η οποία θα ξεκινήσει νωρίτερα από την καθιερωμένη 11η Σεπτεμβρίου.

Όπως και για τα γυμνάσια και τα λύκεια, έτσι και για τις εκπαιδευτικές δομές που ανοίγουν υπάρχει η δυνατότητα για σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία από εκπαιδευτικούς για όσους μαθητές εμπίπτουν σε κατηγορίες που δικαιολογούν την απουσία τους, παρά τις έντονες αντιδράσεις σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα απουσίας μαθητή, στη βάση απλής υπεύθυνης δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή νοσεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: