1.6.20

Αυτό που συμβαίνει στις ΗΠΑ...

 «Οι εικόνες από τις ΗΠΑ είναι το ξυπνητήρι της Ιστορίας. Είναι η απότομη υπενθύμιση σε όσους πιστεύουν ότι το συλλογικό μέλλον βρίσκεται στη διαιώνιση των κοινωνικών ανισοτήτων, το φυλετικό μίσος, τη μισαλλοδοξία και...

τον συντηρητισμό», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε σημερινή του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τις εξελίξεις στις ΗΠΑ και τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

«Η μαύρη κοινότητα των ΗΠΑ γίνεται σήμερα ο παγκόσμιος εκπρόσωπος της ανάγκης για προοδευτικές και ριζοσπαστικές τομές. Για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς διαχωρισμούς, στην οποία οι πολίτες νιώθουν ασφάλεια για το μέλλον τους», σημειώνει ο ίδιος κάνοντας λόγο για «μια κοινωνία που προχωρά με βάση το σεβασμό στη διαφορετικότητα». «Δηλαδή, μια κοινωνία βαθιά δημοκρατική. Που δεν διαχωρίζει τους πολίτες της με βάση το χρώμα, το φύλο, την καταγωγή, τα πιστεύω τους», συμπληρώνει και καταλήγει: «Η συλλογική πρόοδος είναι πάντα υπόθεση των πολλών. Η συλλογική οπισθοδρόμηση είναι πάντα η επιλογή των λίγων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: