30.5.20

Διμερή συνάντηση σχεδιάζουν Τραμπ και Τζόνσον...


Το ενδεχόμενο να συναντηθούν διά ζώσης συζήτησαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, στην επικείμενη σύνοδο της G7 που θα πραγματοποιηθεί -όποτε πραγματοποιηθεί- στις ΗΠΑ.

Σε μια...
προσπάθεια του Αμερικανού προέδρου να δείξει ότι η αμερικανική οικονομία κάνει βήματα ανοίγματος εν μέσω της πανδημίας, ο Ντόναλντ Τραμπ επιμένει ότι θα συγκαλέσει στις ΗΠΑ τη σύνοδο κορυφής, που αναγκάστηκε να ακυρώσει λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Το τηλεφώνημα Τραμπ-Τζόνσον έγινε με αντικείμενο την αντιμετώπιση της πανδημίας και ο Βρετανός πρωθυπουργός προσκάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να συμμετάσχει στις 4 Ιουνίου στη Διεθνή Σύνοδο για το Εμβόλιο κατά του κορονοϊού που οργανώνει το Λονδίνο. Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει διεθνής συνεργασία για την παρασκευή εμβολίου, ώστε να αποκατασταθεί η κανονικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.


Τραμπ και Τζόνσον καταδίκασαν την απόφαση του Πεκίνου με νομοθέτημα να περιορίσει το καθεστώς αυτονομίας του Χονγκ Κονγκ, παραβιάζοντας τον κανόνα «ένα κράτος, δύο συστήματα», υπό τον οποίο η πρώην βρετανική αποικία παραδόθηκε στην Κίνα. Το γεγονός έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις, με την Ε.Ε. να έχει εκδηλώσει σοβαρή ανησυχία για την ασφάλεια του Χονγκ Κονγκ από την εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: