1.4.20

Εργατικό δίκαιο για εργοδότες...


Τελικά ό,τι δεν κατάφεραν τα μνημόνια το κατάφερε εν μια νυκτί με μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) ο πολύς υπουργός ανεργίας Γιάννης Βρούτσης.

Με τις...
διατάξεις της ουσιαστικά διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και δημιουργεί ένα «εργατικό δίκαιο για εργοδότες» κατ’ εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου δόγματος το οποίο προσκυνά όλη η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χωρίς να έχουν μάθει τίποτε από την κρίση του 2010 –τότε οδήγησαν τη χώρα εσκεμμένα στα μνημόνια– όπως προκύπτει από τις σημερινές πρακτικές τους, περικόπτουν κατά 50% τις αμοιβές και στέλνουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία μοιράζοντας μόνο μίζερα επιδόματα.

Και όλα αυτά υπό το βάρος του φόβου των πολιτών για τον κορονοϊό. Ταυτόχρονα και ενώ επικοινωνιακά διοχετεύουν στα δικά τους μέσα ενημέρωσης ότι αγωνίζονται για τη δημιουργία «κορονο-ομολόγου» αφήνουν την Ιταλία και την Ισπανία να βγάλουν το φίδι από την τρύπα απέναντι σε μια Γερμανία που υποστηρίζει για ακόμη μια φορά τη σκληρή λιτότητα οδηγώντας την Ευρωπαϊκή Ενωση στη διάλυση.

Διοχετεύουν όμως συνεχώς όλο και περισσότερους πόρους στους δικούς τους επιχειρηματίες βοηθώντας τους να βγουν ελαφρά μόνο λαβωμένοι από αυτή την κρίση, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους που τους αφήνουν έρμαια των ορέξεών τους.

Ο Γ. Βρούτσης, ένας ανεκδιήγητος πολιτικός που τολμά δημόσια να μαλώνει δημοσιογράφους αναφέροντας «να μην κάνετε κριτική σε αυτά που λέω», μαζί με τον Κυρ. Μητσοτάκη οδηγούν την ελληνική οικονομία και κοινωνία σε μια καταστροφή που πολλοί την προσομοιάζουν με αυτήν της Κατοχής.

Το πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό είναι πλέον στα χέρια των δημοκρατικών πολιτικών κομμάτων και του ελληνικού λαού.

Τάσος Μπάρλας

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: